Vineri 27 Septembrie

Cel mai mare producător de lactate închide o fabrică în Ardeal. Angajații vor fi concediați


Grupul francez Lactalis a semnat actele prin care închide producția în unitatea din Miercurea Ciuc și concediază cei 95 de angajați, operațiune decisă în vara acestui an. Lactalis este cel mai mare producător din industria lactatelor din România, având în portofoliu branduri precum Zuzu, Albalact, Covalact de Țară, LaDorna.

Cei 95 de angajați concediați vor beneficia de măsuri compensatorii conform contractului colectiv de muncă, ceea ce le va oferi un sprijin financiar în această perioadă de tranziție. 

Lactalis a anunțat că va concentra resursele și investițiile sale în celelalte patru mari fabrici din România, situate în Oiejdea (județul Alba), Sfântu Gheorghe (județul Covasna), Câmpulung Moldovenesc (județul Suceava) și Tunari (județul Ilfov).

„Am investit peste 60 de milioane de euro în ultimii 5 ani în România, iar pentru anul în curs avem planificate investiții de peste 13 milioane de euro”, preciza recent Onur Barim, directorul general al Grup Lactalis România.

Fabrica din Miercurea Ciuc a fost integrată în portofoliul Lactalis în 2016, în urma achiziției întregului pachet de acțiuni al Covalact de la fondul de investiții SigmaBleyzer, scrie ziarulprofit.ro. 

Comentarii Facebook