Client ,,cu multă creativitate” la un pas să fraierească un curier! Tânărului nu i-a ieșit schema așa că a luat-o la fugă cu coletul


Un bărbat a pus la cale o înșelătorie, prin care a crezut că se va alege cu un telefon de ultimă generație.

Individul și-a comandat un mobil, iar în momentul în care curierul l-a adus la adresa sa din Târgu Mureș, ,,clientul” a cerut să verifice telefonul, moment în care l-a înlocuit cu unul fals.

Din păcate pentru el, curierul a observat imediat gestul bărbatului și l-a confruntat.

Panicat acesta a luat-o la fugă cu coletul dar a dat nas în nas cu un polițist aflat în timpul liber.

„Am ieșit din bloc și am văzut două persoane care alergau în direcția mea, foarte agitate. Cel din urmă a apucat să strige: «Hoțul, prindeți hoțul!».

Am avut la dispoziție 2 secunde să decid dacă reacționez sau nu. Dacă este o farsă sau nu, dacă ceea ce pare este și real. Așa că, bazându-mă pe instinct, am așteptat să se apropie prima persoană de mine, moment în care am întâmpinat-o cu o secerare.

Bărbatul s-a prăbușit la pământ, vizibil epuizat de alergare. L-am imobilizat, l-am deposedat de geantă și mi-am anunțat colegii care erau în serviciu.

Când a ajuns a doua persoană, aceasta a spus că este curier. I-a livrat individului un colet ce conținea un telefon cu măr mușcat, în valoare de 8800 de lei. «Clientul» a cerut verificarea coletului, moment în care a deschis cutia telefonului și a înlocuit originalul cu o copie. Curierul, însă, a observat ce a făcut, iar când l-a confruntat, autorul a luat-o la fugă.

Curierul avea lacrimi în ochi. Se gândea cât de aproape a fost să termine ziua de serviciu cu o pagubă de 8800 de lei, pe care trebuia să o acopere.” a povestit polițistul din Târgu Mureș, potrivit sindicatului Europol.


Comentarii Facebook