Comuna din Ardeal unde toți copiii primesc rechizite gratuite, la începutul anului școlar. Creioanele cu sigla Untold, incluse în pachete


Aproximativ 500 de copii dintr-o comună din Ardeal vor primi rechizite gratuite la începutul anului școlar 2024-2025, indiferent de veniturile părinților. Pachetele vor cuprinde și creioane cu sigla Untold. 

Este vorba despre comuna Căianu Mic din Bistrița-Năsăud, unde toți copiii, de la creșă și grădiniță și până la cei din clasa a VIII-a, primesc gratuit câte un set de rechizite din partea primăriei. 

rechizite9.jpg

La fel ca în anii trecuți, copilașii comunei noastre vor primi și anul acesta rechizite școlare! Pachetele cu rechizite sunt oferite, în mod GRATUIT, de Primăria Căianu Mic!

Astfel, aproape 500 de copii, începând de la cei mai mici înscriși la creșă și grădiniță și până la cei mai mari de clasa a VIII-a, vor beneficia de câte un set de rechizite care va asigura o parte importantă din necesarul pentru începerea și parcurgerea anului școlar!”, a declarat primarul comunei Paul Știr.

În funcție de nivelul de învățământ, fiecare copil va primi un pachet cu rechizite personalizate cu cele necesare. 

rechizite2.jpg

Potrivit legii, rechizitele școlare se acordă elevilor care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe țară. 

Ținând cont de faptul că în luna iulie 2024 salariul de bază minim brut pe țară a fost de 3700 de lei, venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie 2024, poate fi de maximum 1182 lei. 

Comentarii Facebook