Copilul de 8 ani care a murit la înot, în Bihor, ar fi avut probleme cu inima. Medicul îl declarase apt de sport: Ultimele cuvinte au fost: Tati, tati!


Băiatul de opt ani care a murit luni sub privirea neputincioasă a tatălui său, se pare că ar fi avut probleme cu inima. Copilul ar fi făcut un stop cardio-respirator la un curs de înot organizat de un instructor privat, care închiriase un bazin aflat în curtea unei școli din  localitatea Ștei, Bihor.

Varianta unui înec este exclusă, se pare că a fost vorba de un atac de panică, urmat de stop cardio-respirator. 

Medicii legiști au descoperit modificări la nivelul inimii, dar au luat mai multe probe pentru a stabili cu exactitate cauza morții copilului. 

Antrenorul atrage atenția asupra ușurinței cu care, medicii de familie eliberează adeverințe pentru practicarea unui sport. 

Atât instructorul, cât şi medicii sosiţi în incinta bazinului au încercat să-l resusciteze pe băiat, însă fără succes. În momentul tragediei, copiii se aflau în piscină, alături de instructorul de înot.

„A străbătut în jur de trei sferturi, aici s-a întâmplat toată tragedia. Aici copilul a început să se panicheze, s-a apucat de separatorul de culoare, eu eram aici la doi metri”, povesteşte Claudiu Pirtea, instructorul de înot. 

În câteva secunde, băiatul s-a speriat şi mai tare şi a început să ţipe.

„M-am întors rapid, în două lungimi de braţe am scos copilul din apă. Când l-am luat în braţe, am încercat să-l calmez, m-am întors şi l-am dat părintelui, l-a luat în braţe, ultimele cuvinte au fost: "Tati, tati!", mai spune antrenorul.

Cercetările preliminare arată că băiatul ar fi avut o problemă la inimă. Părinţii lui susţin că a mai avut un episod asemănător în trecut, însă nu atât de grav.

Medicii și instructorii sportivi atrag atenția și îi roagă pe părinți să acorde maximă seriozitate când vine vorba despre adeverințele medicale eliberate de medici, scrie Antena 3 CNN

Comentarii Facebook