Despăgubiri de mii de euro pentru o ardeleancă mușcată de un câine agresiv. Femeia va rămâne cu cicatrici toată viața


O femeie mușcată de un câine agresiv din rasa Amstaff a obținut în instanță daune morale de 2000 de euro de la stăpânul animalului. 

De asemenea, bărbatul s-a ales și cu o amendă de 3.600 lei pentru săvârșirea infracţiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorului temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane. 

Incidentul a avut loc în urmă cu 5 ani, pe o stradă din municipiul Alba Iulia. Judecătorii au reținut că , la data de 20 septembrie 2019, în jurul orei 21:30, în timp ce ardeleanca se plimba cu câinele său rasa bichon maltez pe strada Arieşului din Alba Iulia, din spatele său a apărut un câine mare, de culoare neagră.

În numai câteva secunde, câinele dintr-o rasă considerată periculoasă a sărit pe femeie și a muşcat-o de mână și de gamba piciorului drept. Mai mult, câinele agrersiv i-a ucis cățelul în timpul atacului. 

În urma mușcăturilor, femeia a suferi leziuni a căror gravitate a fost evaluată printr-un număr de 14 – 16 zile îngrijiri medicale.

Anchetatorii au stabilit că patrupedul din rasa Amstaff scăpase din curtea în care era ținut, pentru că proprietarul nu a luat toate măsurile necesare pentru a-l ține în siguranță.  

Potrivit magistraților, femeia „are un disconfort în momentul în care poartă haine cu mânecă scurtă, însă se are în vedere că acest prejudiciu moral vine să compenseze durerea fizică suferită, temerea cauzată, necesitatea îngrijirii rănilor ulterior evenimentului, dar şi împrejurarea că aceasta, în măsura în care nu alege să îndepărteze pe cale chirurgicală cicatricea, va păstra urma pe braţ pentru restul vieţii”, informează alba24.ro.

Comentarii Facebook