Vineri 27 Septembrie

Doi ardeleni, prinși în flagrant cu 6 saci de „marfă” în mașină. Cultivau substanțe interzise de pe malul unui râu


Doi ardeleni au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, după ce au fost prinși în flagrant de DIICOT în timp ce transportau 6 saci cu substanțe psihoactive. 

Cei doi aveau două culturi de canabis outdoor pe malul râului Hârtibaciu, în proximitatea localităților Hosman și Fofeldea județul Sibiu.

Bărbații cu vârstele de 41 și 43 de ani sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Procurorii și polițiștii au ridicat în urma perchezițiilor 15 plante de canabis, cantitatea de aproximativ 40 de kilograme muguri de canabis recoltați recent, 3 kilograme de substanță vegetală uscată,  echipamente și  îngrășăminte necesare îngrijirii culturilor.

La datele de 21 și 22.09.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au dispus reținerea a 2 inculpați, cu vârstele de 41 și 43 de ani, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din materialul probator administrat a rezultat că, pe parcursul anului 2024, aceștia au înființat  și întreținut două culturi de canabis outdoor pe malul râului Hârtibaciu, în proximitatea localităților Hosman și Fofeldea județul Sibiu.

Ulterior au recoltat și ambalat în 6 saci  o parte dintre plantele destinate comercializării,  fiind prinși în flagrant în timp ce le transportau cu un autoturism.

În urma activităților de urmărire penală și a perchezițiilor domiciliare efectuate au fost  identificate și ridicate două culturi însumând 15 plante de canabis , cantitatea de aproximativ 40 de kilograme muguri de canabis recoltați recent, 3 kilograme de substanță vegetală uscată,  echipamente și  îngrășăminte necesare îngrijirii culturilor, obiecte purtând urme de substanță, grindere, sume de bani în lei, euro și lire sterline, precum și alte mijloace de probă.”, au transmis reprezentanții DIICOT. 


Comentarii Facebook