Duminica 8 Septembrie

Experiența șocantă pe care a trăit-o un britanic într-un tren CFR, ruta Timișoara - Cluj-Napoca: ,,Este cea mai proastă clasa I”-VIDEO


Dylan's Travel Reports, este un vlogger care publică filmulețe făcute din călătorile sale. Britanicul are peste 120,000 de urmăritori. Acesta a filmat și povestit experiența sa cu un tren CFR care mergea pe ruta Timișoara - Cluj-Napoca.

Vlogger-ul britanic a oferit un sfat, chiar înainte de plecare, urmăritorilor lui, care să îi ajute în cazul în care vor călători cu trenurile CFR. Acesta le-a spus să își cumpere mâncare înainte de a pleca la drum deoarece, indiferent de durata călătoriei, în marea majoritate a trenurilor din România nu se poate cumpăra mâncare. 

Acesta a vorbit și despre lipsa platformelor pentru persoanele cu dizabilități deoarece nu a observat nici rampe și nici lifturi în gara din Timișoara. 

Cu toate că și-a achiziționat un bilet la clasa I, acesta nu a fost mulțumit de condiții: „Din păcate, singurul lucru bun pe care îl pot spune despre aceste locuri e că am destul de mult spațiu pentru picioare, chiar dacă ai pe cineva care stă în fața ta. (…) Să ai o singură priză la 5 locuri nu este prea grozav. Cât despre scaune, sunt destul de tari și cam inconfortabile, asemănătoare cu niște scaune foarte proaste de mașină.”

„Înțeleg că în România căile ferate sunt subfinanțate, dar cred că asta este cea mai proastă clasa I pe care am întâlnit-o vreodată”, a mai povestit el.

Tânărul a observat că trenul merge cu viteze foarte mici, ceea ce explica durata de aproximativ 6 ore a călătoriei. De asemenea, el a remarcat starea proastă a șinelor.

Pe de altă parte, a fost surprins să descopere că vagoanele de clasa a II-a arătau mai bine decât cel de clasa I: „Locurile arată mult mai confortabil aici. Și chiar au și mai multe prize.” Toaletele însă i s-au părut foarte murdare.

„Și, nicio surpriză – acest tren nu are WiFi”, a mai spus britanicul.

Pentru a avea o experiență ,,completă", trenul a avut o întârziere de două ore, anunțul fiind făcut doar în limba română, astfel britanicul nu a știut cu exactitate ceea ce se întâmplă.

Comentarii Facebook