FOTO. Ce mâncare primesc pacienții unui spital renumit din Ardeal: „Cred că vor să ne îngrașe”
Spitalul Județean din Sibiu se confruntă cu o problemă care nu pare să aibă o soluție imediată. S-au împlinit două săptămâni de când firma contractată anul trecut prin licitație a anunțat conducerea spitalului că nu va mai livra mâncare pacienților. Conducerea a fost nevoită să vină cu soluții temporare.
Anunțul făcut de fosta firmă din București, SC Ansamble Catering & Services SRL, a venit de nicăieri, anunțând conducerea spitalului în dimineața zilei de 6 mai, la ora 9.18, că nu va mai aduce mâncare bolnavilor la prânz.
Conducerea Spitalului Județean Sibiu a fost nevoită să vină cu o soluție temporară, astfel că au contractat rapid o altă firmă, de data asta din Sibiu, Bliss Srl pentru a furniza hrană până la o nouă licitație. La două săptămâni de când livrează firma sibiană mâncarea, cei de la Sibiu Independent au vrut să vadă ce cred pacienții despre calitatea hranei.
Firma Bliss Srl este deținută de omul de afaceri sibian Ovidiu Străjan și este cunoscută de sibieni pentru lanțul de restaurante Super Mama.
Firma de lângă București, care era responsabilă pentru furnizarea hrănii pacienților până în 6 mai a fost aleasă prin licitație, conform legii. Pacienții spitalului se plângeau des de calitatea mâncării, dar și de faptul că aceasta ajungea târziu.
O comunicare oficială a conducerii Spitalului Județean Sibiu anunța că procentul de satisfacție a pacienților privind hrana oferită de fosta firmă responsabilă depășea 70%, însă se pare că realitatea din spital era alta.
Cum li se pare pacienților noua mâncare, din contractul temporar?
Jurnaliștii de la Sibiu Independent au decis să vadă cum apreciază pacienții mâncarea din spital, după schimbarea furnizorului. Meniurile calculate la o valoare de 22 de lei pe zi, cum prevede legea, sunt făcute cu aprobarea medicului nutriționist și trebuie să respecte anumite criterii pe diferite secții ale spitalului.
„Cred că vor să ne îngrașe” a spus un pacient. Acesta a lăudat faptul că mâncarea este foarte gustoasă, consistentă și igienic ambalată. Plus că vine caldă la prânz și seara.
„Zici că ești la privat, la spital” opinia unei paciente mai în vârstă. „Este multă mâncare. Eu am mai tot fost internată aici, dar așa mâncare nu am mai primit”.
„Când au venit cu pastele, era aburită cutia. Calde, calde. Sincer foarte bune, dar nu am putut mânca tot. Era prea mult” un pacient în vârstă de pe altă secție.
„Ciorba avea de toate în ea. Bună rău, sincer, vă zic!” – un pacient de 40 de ani.
5 Comentarii
no drace la spital cu toti psdpnludmr ...ca se manca bine la sibiu ca la casa poporului..te doare-n sula de boala si de asistente...auzi baaa da' pensie de boala nu se da la sibiu fara spaga...ca donez si eu o ruda de parizer de pui...
N-o sa credeti, dar eu am fost la un spital unde pacientii isi faceau singuri de mancare. Nu, nu la Sibiu, acolo foamea e prea mare, ci la Strasburg.
numai catering, fumuri si fashion, chimicale si farfuria goala ... endresult zice totul ... farfuria goala.
@da cantina proprie, bucataresele traditionale ... numai sunt bune ?: Foarte bine au facut, asa au eliminat "pierderile".