La o școală din județul vecin se intră doar cu cartelă! Elevii le scanează înainte de începerea cursurilor/ Pot să iasă doar după terminarea programului


O scoală din județul vecin a luat măsuri drastice pentru siguranța copiilor.

Este vorba despre Colegiului Național Onisifor Ghibu din Oradea, unde toți elevii dar și profesorii au nevoie de cartele magnetice  personalizate precum cele din corporații.

Sistemul este compus din 8 turnicheți și un scaner pentru cartele, investiția fiind suportată în întregime din bugetul școlii. 

Inițial conducerea școlii a dorit ca sistemul să fie unul cu recunoaștere facială însă unii părinți au refuzat, fiind aleasă varianta cu cartele.

Cei mici pot să intre cu cartelele până la ora 8 dimineața, sistemul blocându-le după aceea. Aceștia pot să intre însă în unitate cu ajutorul portarului, însă întârzierile lor sunt înregistrate iar la 3 întârzieri, părinții sunt înștiințați, informează observator.ro.

Cartelele sunt blocate în funcție de orarul elevilor, ieșirea din unitate fiind permisă doar după finalizarea cursurilor.

,,Vă dau un exemplu de clasa a 9a. Clasa a 9a D care are ore de la 8 la 14. Copilul poate să intre cu cartela lui până la ora 8, la ora 8 i se blochează accesul de a intra şi poate să iasă după ora 14. Nu poate să iasă pe parcursul celor 6 ore”, a explicat Iulius Timar, director CN Onisifor Ghibu. 

Măsura a fost luată pentru protecția elevilor, însă are și un alt beneficiu: aceștia nu mai pot să chiulească. Regulile de acces trebuie respectate şi de profesori, care vor putea fi identificaţi foarte uşor dacă întârzie sau absentează. 

,,Primul lucru care ne ajută este siguranţa copiilor pentru că cu toţii ne trimitem copiii la şcoală să fie în siguranţă şi vedeţi ce se întâmplă în întreaga lume tot felul de nebunii şi atunci trebuie să facem ce ne stă în putinţă ca copiii să fie în siguranţă”, a explicat directorul.

Elevii care își schimbă cartelele între ei vor fi sancționați grav, cu scăderea notei la purtare.

Sistemul a fost implementat recent, iar cei 2200 de elevi vor putea intra la cursuri atât pe la poarta clasică și pe la cei 8 turnicheți. După această perioadă accesul va fi exclusiv cu cartelă.

Foto: Capură ecran observator.ro

Comentarii Facebook