Majorări uriașe după recalculare! Un pensionar din Ardeal va primi aproape 6000 de lei în plus în fiecare lună


Pensionarii au început să primească deciziile de recalculare a pensiilor. În timp ce mulți sunt dezamăgiți de situație din cauza unor erori sau scăderi semnificative, alții se bucură de măriri.

Majoritatea pensionarilor vor primi mai mulți bani la pensie din luna septembrie, 82,56% din totalul de pensii din România fiind majorate ca urmare a recalculării. Creșterea medie de pensie este de 662 de lei, anunță ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Un pensionar din Sibiu va primi însă mult mai mult decât creșterea medie. Pensia lui se va mări, de luna viitoare cu 6.000 de lei în plus la pensie, cuantum brut, potrivit turnulsfatului.ro.

„Cea mai mare diferență, din Județul Sibiu, ca urmarea a recalculării este de 5.930 lei. Pensia de care acesta beneficiază este de 19.768 lei, iar după recalculare este de 25.698 lei. Cuantumurile menționate sunt brute”,informează oficialii Casei de Pensii Sibiu, transmite sursa citată. 

În unele cazuri, creșterile uriașe nu sunt datorate recalculării propriu zise ci apar din cauza unor erori de calcul. O pensionară din București a trăit un șoc când a aflat că pensia sa ar fi trebuit să crească de la 1.900 de lei la 10.284 de lei.

În urma unor cercetări s-a dovedit că totul fusese o  eroare cauzată de o greșeală în calculul anilor de vechime. 

Pensia unei vârstnice a crescut de la 1.900 la 10.000 de lei după recalculare. Ce răspuns a primit de la Casa de Pensii


Comentarii Facebook