Duminica 8 Septembrie

Metoda inedită prin care Penitenciarul Aiud „agață” firmele dispuse să angajeze deținuți: „Nu există riscul ca angajatul să lipsească de la muncă”


Conducerea Penitenciarului Aiud a avut vineri, 26 iulie, o întâlnire cu mai multe societăți comerciale dispuse să angajeze deținuți. La întâlnire au luat parte 7 posibili angajatori din mai multe domenii. 

Deținuții din penitenciarul de maximă siguranță își găsesc, de obicei, locuri de muncă în domeniul agriculturii, a confecțiilor sau la companiile care au nevoie de forță brută. De asemenea, de cele mai multe ori, deținuții sunt angajați la descărcări arheologice.

Printre avantajele pe care conducerea Penitenciarului Aiud le invocă în fața potențialilor angajatori se numără lipsa riscului ca angajatul să lipsească de la muncă și scutirea de plata taxelor și impozitelor pentru asigurări sociale.

Printre cele mai importante avantaje pe care companiile le pot avea în eventualitatea în care apelează la forța de muncă oferită de Penitenciar, enumerăm: seriozitate, disciplină, costuri mici, punctualitate, lipsa riscului ca angajatul să lipsească de la muncă, și mai ales scutirea de plata taxelor și impozitelor pentru asigurări sociale.

Persoanele private de libertate pot fi angrenate în activități variate, ce presupun în general munci necalificate, dar și prestări de servicii sau confecții, producție de ambalaje din carton sau mase plastice, accesorii auto, componente electronice, confecții textile sau încălțăminte, construcții, igienizare, întreținere spații verzi, tâmplărie, producție de mobilier sau orice activități ce nu presupun o calificare înaltă”, au transmis reprezentanții instituției.

Contractele de muncă se încheie între firmele angajatoare și Penitenciarul Aiud, iar salariul se împarte între penitenciar și deținut. 

Comentarii Facebook