Noaptea minții. Anchetatorii din Alba au cercetat un an de zile furtul unei sticle de bere în valoare de 3 lei


Anchetatorii din Alba Iulia au cercetat timp de mai bine de un an un caz de furt, în care o sticlă de bere, în valoare de doar 3 lei, a fost sustrasă dintr-un magazin Penny. Cazul a fost recent finalizat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia, care au emis o decizie definitivă în data de 16 septembrie 2024, potrivit Alba24. 

Fapta a avut loc pe 29 mai 2023, atunci când suspectul a luat din magazin o sticlă de bere de 0,5 litri, cauzând un prejudiciu de 2,99 lei. „Astfel, probele administrate în cauză relevă că la data de 29 mai 2023, în jurul orelor 12:10, suspectul a sustras din magazinul Penny o sticlă de bere 0,5 L, cauzând un prejudiciu de 2,99 lei”, au notat anchetatorii.

Deși valoarea pagubei a fost minimă, cel care a furat sticla de bere s-a ales cu dosar penal. După mai bine de un an de la deschiderea cazului, procurorii au solicitat închiderea acestuia, argumentând că prejudiciul este prea mic în raport cu cheltuielile judiciare.

Pe 16 septembrie 2024, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au aprobat cererea procurorilor și au decis închiderea dosarului. Decizia este definitivă.

Comentarii Facebook