Numărul copiilor adoptați în județul Mureș a crescut considerabil în ultimul an. Statul oferă facilități familiilor care vor să adopte
Aproape 80% din numărul total de adopții care s-au finalizat în anul 2021 de către Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș au fost deja încheiate.
40 de copii abandonați au ajuns anul acesta în familii adoptive, dintre care 17 și-au găsit familii în alte județe. De asemenea, în anul 2022, a crescut și numărul familiilor care au solicitat autorităților adoptați de copii, precizează directorul adjunct al DGASPC Mureș, Deak Elida.
„În primele luni ale anului 2022, la nivelul DGASPC Mureș, am reușit adopția pentru 39 de copii. Am avut și două grupe de câte doi frați adoptați. În aceste 5 luni de zile, am avut 15 familii care au început procedurile de evaluare, de asemenea, avem, în prezent, 249 de copii adoptabili, cu situație juridică clară”, declară Deak Elida.
„Deci, acești copilași pot să intre în potrivire cu familii din județul Mureș sau de oriunde din țară. Anul trecut, 2021, am încheiat anul cu 50 de copii care au plecat în adopție”, a mai precizat aceasta.
Vârsta copiilor care au fost adoptați anul acesta în județul Mureș este cuprinsă între un an și 15 ani
Față de anul trecut au cresscut și facilitățile financiare acordate familiilor adoptatoare, astfel cuantumul indemnizației lunare de acomodare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni. Cuantumul minim al indemnizației este de 1.700 de lei iar cel maxim de 8.500 de lei.
Familiile beneficiază și de alte facilități pe parcursul procesului de adopție, iar unul dintre părinți beneficiază de un concediu de acomodare timp de un an, potrivit radiomures.ro.
2 Comentarii
,, Statul oferă facilități familiilor care vor să adopte" singura facilitate trebuie sa fie dragostea, iubirea si nimic mai mult. Un copil se creste in primul rand cu dragoste, iubire.
Ar merge o afacere sa adopti copilul vecinului, pe hartie, el sa stea de fapt acasa, si sa impartiti banii.