O femeie din Ardeal, mutată în Anglia, vinde sarmale și alte preparate tradiționale pe internet: „Am făcut 1.600 de lire în două zile”


Sarmale, salată de boeuf, ciorbă, friptură și chiftele sunt doar câteva dintre preparatele gătite de o româncă, originară din Brașov, prin care a reușit să își deschidă o adevărată afacere profitabilă în Anglia. 

Lenuța și soțul ei s-au mutat în urmă cu 10 ani în Marea Britanie, lăsându-și cei trei copii în România. A lucrat ca și asistent social până în anul 2019. La botezul celui de-al patrulea copil, din pasiune pentru bucătăria românească și din lipsa unui venit consistent, a decis să gătească ea platourile în întregime. Frica de cum vor reacționa invitații a fost rapid risipită, aceștia bucurându-se din plin de mâncarea gătită de brașoveancă.

La câteva luni după această întâmplare, Lenuța a decis să înceapă să posteze poze cu mâncărurile gătite de ea pe grupurile de români din Anglia.

Chiar dacă au fost și comentarii răutăcioase, Lenuța nu le-a luat în seamă și a avut încredere în ceea ce făcea. Acum, englezii sunt înnebuniți după sarmale și alte mâncăruri tradiționale românești.

„Prețul era de o liră pentru o singură sarma. Mulți m-au luat în râs, dar eu nu i-am luat în seamă. Două zile mai târziu, m-am trezit că îmi vin oameni acasă, să-mi cumpere sarmalele, și am făcut 1.600 de lire doar în acele două zile. Aceia au fost primii mei bani făcuți din sarmale.

Un om s-a îndrăgostit, la un moment dat, de sarmalele mele și venea regulat, la câteva săptămâni, să-mi cumpere mâncarea. Cerea mereu câte 500-600 de sarmale. De multe ori, se aduna cu prietenii și îmi cerea să le gătesc salată de boeuf, ciorbă, friptură și chiftele. Și cumpărau în cantități mari”, a mai povestit românca, pentru romaniatv.ro.

,,Într-un final, Lenuța a ajuns să livreze mâncare în regim catering pentru unul dintre cele mai mari institute de training din Marea Britanie, cel al medicilor esteticieni: „Am ajuns să gătesc mâncare săptămânal pentru medicii esteticieni din Anglia. Sunt înnebuniți, mai ales după sarmale și ciorbă de perișoare. Eu prepar doar mâncare din inima Moldovei, așa cum am învățat de la bunica mea și de la mătușile mele,” a mai spus brașoveanca potrivit sursei citate anterior. 

Sursă FOTO: Romanian goodies by Oana/Facebook

Comentarii Facebook