Vineri 18 Octombrie

O localitate din Ardeal, terorizată zilnic de urşi: ,,În fiecare seară vine” / ,,E plin pe aici"


O localitate din județul Brașov este terorizată de apariția zilnică a urșilor. Pomii fructiferi sunt motivul pentru care animalele își petrec vremea, aproape în fiecare zi, prin sat. Autoritățile par depășite de situație, iar localnicii spun că le este frică să umble seara pe străzi.

Municipiul Săcele, din județul Brașov e unul din locurile cu cele mai frecvente apariții ale urșilor problemă, în zone locuite. Se întâmplă zi de zi, spun localnicii, potrivit Observator.

,,În fiecare seară vine. Uite, la casa de acolo. Cam pe la 9. Era într-un pom pe la 4 după masa. Eu ştiu de ce vine...de foame vine, de aia vine. Păi îţi e cam frică să umbli noaptea", spune un bătrân. 

,,E plin pe aici de urşi. Unul e mai mare, unul e ursoaică cu pui". "Sparge gardurile pe acolo, vin la fructe acum că na, mai sunt fructe prin pom...rupe gardurile", spun localnicii, mai spun localnicii.

Conform ultimelor statistici ale Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, în acest județ sunt peste 1400 de urși. Mutarea sau împușcarea celor periculoși se poate face doar după ce edilul șef convoacă pe teren o comisie în care participă un medic veterinar și gestionarul fondului de vânătoare.

Din întreg judeţul Brasov, numai în acest an, în primele 9 luni au fost primite la Jandarmerie 773 de alerte privind prezenta urşilor. Din acestea, în doar 5 cazuri, animalele au fost tranchilizate şi mutate în alte fonduri de vânătoare, mai menționează sursa citată anterior.


Comentarii Facebook