Orădenii construiesc un parc uriaș, de 25 de mil. de euro, cofinanțat din bani europeni: ,,La Cluj-Napoca doar terenul e 26 de milioane măi săracilor”


Autoritățile locale din Oradea au depus spre finanțare un proiect uriaș, Grădina Urbană Nufărul, care urmează să fie cel mai mare parc din municipiu.

Spațiul verde se va întinde pe 7 hectare, și va fi amplasat în apropiere de complexul Lotus. Investiția estimată se ridică la 123,6 milioane de lei, echivalentul a aproape 25 milioane de euro, însă Bihorenii au solicitat de la Uniunea Europeană fonduri pentru 35% din valoarea proiectului, echivalentul a 8,7 milioane euro, potrivit ebihoreanul.ro.

Proiectul include și o grădină botanică dotată cu o seră de 3.000 metri pătraţi, un turn de observație, o grădină verticală, dar și o pasarelă suspendată peste parc.

Clujenii au făcut haz de necaz când au aflat de proiect, menționând unele alegeri nefericite făcute de actuala administrație locală atunci când vine vorba de spațiile verzi din Cluj-Napoca.

gradina_urbana_Nufarul_021.jpeg

,,La Cluj-Napoca doar terenul e 26 de milioane măi săracilor’’, a comentat o clujeancă, făcând referire la parcul Zorilor care a costat peste 20 de milioane de lei, după un proces pentru terenul expropriat, pierdut de Primăria Cluj-Napoca. 

,,Uaaa! Ce de granit și beton încape acolo…”, a comentat un internaut. 

,,Mi-e că or să dea în circulație Oradea-Arad înainte să ne apucăm noi de centura metropolitană.”, adăugat un clujean.

,,La noi nu se poate pentru că nu e șes.”, a încheiat alt clujean.

Foto: ebihoreanul.ro


Comentarii Facebook