Patronul unui hotel din Ardeal, speriat de inconștiența străinilor care vor să-și facă poze cu urșii: „Ei nu știu că nu e de glumă cu animalele sălbatice”


Patronul unui hotel din Poiana Brașov a rămas uimit de inocența turiștilor străini care se simt ca în safari și vor să-și facă poze cu urșii. 

Renumita stațiune a fost luată cu asalt de animalele sălbatice, iar turiștii străini sunt sfătuiți să nu mai iasă din case după lăsarea întunericului. Hotelierii din Poiana Brașov susțin că a devenit un adevărat pericol să te plimbi prin stațiune seara, la puțin timp după ora 20.00.

Urșii își fac apariția aproape în fiecare seară, se plimbă pe șoseaua principală, locul lor preferat fiind zona de centru, pe la Hotelul Aurelius-Împăratul Romanilor, unde este și celebrul restaurant Șura Dacilor. 

Animalele sălbatice sunt atrase de mirosul preparatelor culinare și caută fără încetare prin gunoaie în speranța că vor reuși să-și potolească foamea. 

Chiar dacă turiștii sunt atenționați prin mesaje Ro Alert care semnalează  prezența urșilor în zonă, străinii sunt mai curioși și dornici de aventură. Fără să se gândească că își pun în pericol viața, turiștii străini nu iau în seamă avertizările și ies la plimbare în speranța că vor vedea urșii și își vor face o poză cu ei. 

Sunt doi pui care dau târcoale pe aici, în  fiecare seară. Vin după mâncare, i-am și filmat! 

Ursoaica mare a murit! E teritoriul lor, noi ne-am obișnuit deja cu ei! Turiștii, însă, ar trebui să știe că seara, pe la orele 20.00- 21.00, nu mai e de ieșit prin stațiune!

Străinilor nu prea le vine să creadă și pleacă din hotel să dea nas în nas cu ursuleții, sperând să se poată poza cu ei, măcar de la distanță.

Ei nu știu că nu e de glumă cu animalele astea sălbatice! Ei cred că e de joacă!”, a relatat patronul unui hotel din Poiana Brașov pentru Click.ro.

Comentarii Facebook