Miercuri 18 Septembrie

Patru nevăzători vor pedala pe Via Transilvanica timp de 10 zile: „Echipa noastră va depăși barierele fizice și sociale”


Patru nevăzători se pregătesc să pornească într-o aventură pe Via Transilvanica. Cu motto-ul „Pedalăm dincolo de dizabilități”, Adrian Tamaș, Alina Dinuță, Traian Ciurar și Alex Benchea vor parcurge pe biciclete tandem 380 kilometri, de la de la Tășuleasa (Bistrița) până la Sighișoara, în perioada 25 august - 4 septembrie. 

Anul trecut, Adrian Tamaș a fost primul și singurul nevăzător care a străbătut traseul Via Transilvanica, pe o bicicletă tandem.

Imaginează-ți cum e să pedalezi 460 km cu ochii închiși. Anul trecut, Adrian Tamaș a fost primul și singurul nevăzător care a străbătut traseul Via Transilvanica pe bicicletă tandem, în 9 zile.

Anul acesta ne propunem să pornim în această experiență alături de 4 nevăzători pentru a dovedi că aventura și ciclismul montan sunt pentru toți, indiferent de abilități.”, au transmis organizatorii evenimentului. 

454997868_1031702375624685_5981385942364118827_n.jpg

Prin acest proiect, dorim să promovăm incluziunea socială a persoanelor cu deficiențe de vedere printr-o aventură de 380 km pe Via Transilvanica, folosind biciclete tandem.

Întins pe o perioadă de 10 zile, de la Tășuleasa-Bistrița până la Sighișoara, proiectul promovează accesibilitatea și conștientizarea ciclo-turismului pentru nevăzători, oferindu-le o experiență unică. În perioada 25 august-4 septembrie echipa noastră va depăși barierele fizice și sociale, demonstrând că spiritul de aventură nu cunoaște limite. Cei 4 nevăzători care vor pedala alături de noi sunt: Adrian Tamaș, Alina Dinuță, Traian Ciurar și Alex Benchea.”, au transmis reprezentanții Clubului Rodo. 

Organizatorii evenimentului au făcut o scurtă descriere a celor patru curajoși.

Alina Dinuța are 37 de ani și este din Târgoviște. Și-a pierdut complet vederea la 18 ani, dar și-a urmat pasiunea pentru psihologie, absolvind facultatea și lucrând la DGASPC. Practică sporturi precum ciclism tandem și alergare, transformând provocările în oportunități.

Alex Benchea are 25 de ani și este din Adjudeni, județul Neamț. El este nevăzător din naștere și pasionat de geografie și munte. Absolvent al Facultății de Geografie, este sportiv de paraclimbing și a urcat deja trei dintre cei mai înalți munți din lume.

Traian Ciurar are 24 de ani și este din Sighișoara. Tânărul este nevăzător din naștere, a crescut în centre de plasament și a devenit maseur profesionist. Absolvent al școlilor pentru deficienți de vedere, participă activ la sporturi precum schi și ciclism tandem.

Adrian Tamaș are 26 de ani și este din Bistrița. Și-a pierdut complet vederea la 15 ani din cauza degenerescenței maculare. Absolvent de Psihologie, este schior la Clubul Rodo și aspiră la Jocurile Paralimpice 2026. E pasionat de ciclism tandem, explorează și inspiră prin sport.

Comentarii Facebook