Poliția Animalelor a descins la adăpostul public din Oradea. Animalele erau chinuite
Poliţiştii de la Protecţia Animalelor din judeţul Bihor au constatat o serie de nereguli în urma unui control făcut la un adăpost pentru câini fără stăpân din Oradea. În urma verificărilor, a fost întocmit un dosar penal.
Mâncare puțină, multă mizerie și câini la limita supraviețuirii - asta au găsit polițiștii la controlul făcut joi, în adăpostul public din Oradea. Voluntarii spun că animalele nu primesc hrană suficientă, sunt malnutrite, se bat între ele pentru mâncare și mor, sub ochii nepăsători ai angajaților.
Sătui să vadă chinul la care sunt supuși zi de zi câinii fără stăpân, oamenii au alertat Poliția Animalelor. Împreună cu inspectorii DSVSA Bihor, agenții au mers în control la Adăpostul public de câini Grivei din Oradea.
Potrivit ebihoreanul.ro, în izolator, locul unde sunt ținuți câinii recent ridicați de pe străzi și unde vizitatorii nu au acces, erau mai mulți câini subnutriți și fără mâncare la dispoziție. Mulți dintre ei erau apatici și nici nu se mai puteau ridica de pe jos, fiind doar piele și os. Abia la venirea polițiștilor animalele au primit de mâncare.
„Eu am luat, săptămâna asta, de acolo 30 de căței, pentru că se omoară unii pe alții de foame. Nu sunt îngrijiți deloc, toți sunt foarte slabi. Mulți câini au și murit din cauza asta", spune una dintre voluntare.
După ce s-au convins cu ochii lor de condițiile mizere în care trăiesc cele câteva zeci de animale, polițiștii au deschis dosar penal.
„În urma controlului efectuat, s-a constatat că nu erau respectate condițiile de deținere a animalelor, de igienă, hrană și îngrijiri medicale. Aspectele constatate în cadrul controlului efectuat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor fac obiectul unui dosar penal, întocmit în urma sesizării din oficiu, potrivit prevederilor Legii nr.205/2004 modificată, privind protecția animalelor, dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, în funcție de rezultatul acestora, să fie propusă soluție corespunzătoare prin unitatea de parchet", se arată în comunicatul transmis presei de IPJ Bihor.
0 Comentarii