Miercuri 2 Octombrie

Polițistul ardelean, Marian Godină, sub lupa șefilor pentru „influencereală”: „Verificări de tip comunist, specifice Securității de tristă amintire”


Poliția Română își intensifică verificările interne, concentrându-se asupra polițiștilor implicați în activități extra-profesionale, inclusiv asupra celor care creează conținut online, avertizează polițistul brașovean Marian Godină. 

Într-o postare pe Facebook, acesta a dezvăluit că superiorii unităților de poliție din întreaga țară au primit instrucțiuni să investigheze atent activitatea polițiștilor „care creează conținut online și, în opinia lor, afectează imaginea instituției”. Marian Godină se regăsește și el printre cei vizați, fiind activ frecvent pe Facebook.

„Ce clanuri interlope și ce siguranță a cetățeanului?

Șefii unitaților de poliție din toată țara au primit dispoziție să ia la puricat polițiștii care desfășoară și alte activități remunerate, în special pe cei care creează conținut online și, prin aceasta, spun ei, ar denigra imaginea instituției.

Deci nu faptul că un clan intră cu bâte și se ciomăgesc într-un spital din capitala țării aduce atingere imaginii Poliției și mai degrabă faptul că unii polițiști postează pe rețele sociale sau fac alte activități.

Șefii trebuie să verifice ce și cum postează și dacă polițiștii au făcut un raport prin care au informat conducerea că ei fac și alte activități remunerate. Eu l-am făcut chiar azi, îl las și aici pentru transparență.

Acum stau să mă întreb, când verifică șefii postările subalternilor? În timpul serviciului, pe banii statului pe care îi primesc pentru cu totul altceva sau în timpul lor liber? 

"Am onoarea sa va informez urmatoarele: In timpul liber exercit urmatoarele activitati:

-Creator de continut online

- Activitati literar-artistice (autor carti, stand-up)

 -Invitat emisiuni divertisment

Mentionez ca din activitatile enumerate mai sus obtin venituri necesare mie si familiei mele, singurele activitati pe care le desfasor fara sa fiu remunerat fiind misiunile Politiei Romane, la care sunt chemat des din timpul meu liber si pentru care sunt recompensat cu timp liber care, din pacate, nu e acceptat la casele de marcat ale magazinelor.

 Pentru veniturile obtinute platesc taxe si impozite, conform declaratiilor fiscale si de avere pe care le completez anual, din aceste taxe si impozite fiind platiti chiar si colegii si sefii mei din Politia Romana care au, mai nou, sarcina de a verifica politistii care au activitati extraprofesionale, asadar sunt un politist convenabil. 

Mentionez ca desfasurand aceste activitati nu intru in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate potrivit fisei postului si nu imi afecteaza programul de serviciu in niciun fel. Totodata, prin obligatia de a completa acest raport si in urma verificarilor efectuate, de tip comunist, specific Securitatii de trista amintire, consider ca imi este adusa atingere vietii mele private Fata de cele raportate, va rog sa analizati si sa dispuneti!”, a scris Godină pe pagina sa de Facebook.

raport.jpg

Comentarii Facebook