Preot din Ardeal, reținut după ce ar fi furat 3 milioane de lei. Și-a făcut o vilă de lux pe care a vândut-o cu 500.000 de euro


Scandal de proporții la episcopia Sălajului! Un preot, acuzat că a furat 3 milioane de lei din banii bisericii a fost reținut

Ionuţ Pop, fostul vicar al episcopiei Sălajului, a fost numit recent și consilier economic al episcopului Tomisului, Înaltpreasfințitul Teodosie. 

Procurorii spun că preotul a început să sustragă sume de bani din conturile episcopiei în 2020, atunci când a fost numit vicar şi consilier economic al episcopului din Sălaj.

„Se efectuează acte de urmărire penală fată de suspectul P.I., vicar eparhial în cadrul Episcopiei Sălajului, sub aspectul comiterii infracțiunii de delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată (…) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (…)”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Procurorii spun că nu este încă clar ce s-a întâmplat cu suma uriașă de bani, însă au bănuieli. Aceștia bănuiesc că preotul ar fi folosit fondurile furate pentru a-și construit o vilă de lux într-o zonă panoramică a Zalăului. 

Imobilul de 430 de metri pătraţi care are dotări inteligente şi materiale premium a fost vândut recent cu 500.000 de euro.

Ionuț Pop se afla din martie în centrul unei anchete interne a Episcopiei Sălajului, acesta fiind destituit din funcţia de consilier economic, încă de pe vremea aceea.

Ulterior, a cerut transferul la Constanţa pentru a deveni  consilier economic al episcopului Tomisului, Înaltpreasfințitul Teodosie. Preotul slujise 15 ani la biserica Sfântul Nicolae din Zalău. 

,,Una dintre modalităţile de comitere a faptei consta în aceea că din conturile Episcopiei Sălajului erau virate cu titlu de restituire de împrumut sume de bani către un CAR pentru stingerea unor împrumuturi ce fuseseră contractate pe numele unor persoane fizice", spune Sorin Flonta, procuror, potrivit observator.ro.

Sașe percheziții, inclusiv la episcopia Sălajului au fost derulate în acest caz, ancheta penală fiind încă în curs.


Comentarii Facebook