Duminica 8 Septembrie

Prețul cu care este scoasă la vânzare o superbă vilă a foştilor prim-secretari PCR din Oradea. Are și o curte enormă pentru această zonă a orașului - FOTO


Superba vilă din centrul Oradiei folosită până la prăbușirea regimului comunist ca locuință de serviciu pentru prim-secretarii PCR a fost scoasă la vânzare, pentru a patra oară, de către Consiliul Județean Bihor, în a cărei proprietate a intrat în 1997.

Clădirea are aspect de monument de arhitectură, dar nu este clasificată ca atare şi se află în zona ultracentrală a oraşului. Imobilul are un regim de înălţime compus din demisol, parter şi etaj, cu o amprentă la sol de 358 de metri pătraţi. Curtea în care este amplasată are o suprafaţă de 1.286 de metri pătraţi, mare pentru această zonă a oraşului.

cl2.jpg

„Proiectul clădirii datează din 1910 și are elemente din stilul Art Nouveau. În perioada comunistă a servit drept locuință de serviciu pentru prim-secretarii Partidului Comunist Român. A intrat în proprietatea Consiliului Județean Bihor în 1997 și a avut diverse întrebuințări. Din 2021 a rămas neutilizată, după reorganizarea activității instituției. 

Având în vedere că activitatea Consiliului Județean Bihor va fi relocată în noul sediu, odată cu finalizarea reabilitării fostei Policlinici Mari, vila va rămâne în continuare neutilizată. În plus, întreținerea acesteia generează cheltuieli suplimentare pentru pază.

gradina.jpg

Imobilul are un regim de înălțime compus din demisol, parter și etaj, cu o suprafață totală de 358 mp, și dispune de un teren de  1.286 mp. 

Valoarea de piață a proprietății, conform evaluării întocmite în luna iunie, este de 3.449.130 lei, echivalentul a 693.000 euro, fără TVA. Această valoare reprezintă prețul de pornire pentru vânzarea imobilului și a terenului aferent”, a transmis CJ Bihor.

Spre deosebire de precedentele proceduri, de data aceasta prețul vilei cu 12 încăperi a fost redus cu aproape 800.000 lei, echivalentul a 157.000 euro.

cl3.jpg

Comentarii Facebook