Miercuri 18 Septembrie

Protest cu huiduieli la o școală din Ardeal! Părinții și elevii acuză conducerea de discriminare: „Nu mai au clasă, nu mai au pauză”


Elevii de la o școală din Ardeal au început noul an școlar cu un protest însoțit de huiduieli la adresa directorului unității de învățământ. 

Elevii clasei a VII-a A de la școala „Avram Iancu” din Alba Iulia susțin că sunt discriminați de conducerea școlii, din cauza faptului că au rămas fără sala de clasă proprie și sunt nevoiți să schimbe încăperile în funcție de orar. 

Părinții copiilor sunt, de asemenea, nemulțumiți că aceștia trebuie să se plimbe în fiecare pauză de la o clasă la alta, în funcție de programul celorlalți elevi ai școlii. 

Potrivit alba24.ro, în timpul ceremoniei de deschidere, mai mulți părinți au afișat un banner de mari dimensiuni, pe gardul unității de învățământ. Pe banner era scris mesajul: „Fără discriminare, ne vrem clasa înapoi 7 A”.

Copiii noștri au fost discriminați și au fost înlocuiți cu alți copii din altă clasă. Iar ei vor face ore mutându-se din clasă în clasă, unde găsesc un loc liber în fiecare zi.

Adică fiecare oră pe care o au la școală, o vor face într-o altă clasă. Nu mai au clasă, nu mai au pauză, vor fi într-un du-te-vino continu.

De ce? Nu ni s-a spus am fost anunțați duminică, adică ieri, cu un telefon să ne liniștim, să nu protestăm și dacă nu ne convine, să ne mutăm copiii la o altă școală”, a declarat pentru alba24.ro, Olga Achiroaie, una dintre mamele unui elev din clasa a VII-a A.

Comentarii Facebook