Vineri 22 Noiembrie

Reacția șocantă a Episcopiei Maramureşului după ce stareţul unei mănăstiri a fost acuzat de agresiune sexuală


Episcopia Maramureşului şi Sătmarului spune că refugiata din Ucraina care l-a acuzat de agresiune sexuală pe preotul Agaton Oprişan, stareţul mănăstirii Petrova, era într-o stare de instabilitate emoțională.

Episcopia spune că la această mănăstire au fost primiți aproximativ 1.000 de persoane refugiate din Ucraina. 

Episcopia: Femeia care l-a acuzat pe starețul de la  Mănăstirea Petrova era dezorientată și instabilă

O femeie în vârstă de 22 de ani însoţită de un copil minor a sosit în cursul zilei de miercuri 13 aprilie în vama Sighet, a fost preluată împreună cu alte persoane şi dusă la Mănăstirea Petrova pentru a primi cazare şi îngrijiri. Persoana era foarte dezorientată şi instabilă emoţional datorită unor probleme de familie şi situaţiei războiului, lucru sesizat şi de un psiholog de naţionalitate ucraineană refugiată la Mănăstirea Petrova de la începutul conflictului”, transmite Episcopia Maramureşului.  

Femeia a plecat de la mănăstire în cursul zilei de vineri 15 aprilie, iar sâmbătă a formulat o plângere la Poliţia Municipiului Sighet. 

Reclamaţia venită din partea unei persoane instabil emoțional, care a stat doar două zile la Mănăstire, din care într-una pr. Agaton Oprişan a lipsit, fiind plecat în zona Aradului pentru a oferi consiliere duhovnicească refugiaţilor de acolo, credem că este o intenţie de discreditare a Mănăstirii care s-a implicat activ în problema refugiaţilor, încurcând interesele materiale ale celor care încearcă să profite financiar de pe urma conflictului din Ucraina”, susţine Episcopia.

Episcopia: Mănăstirea Petrova a ajutat 1000 de refugiați ucraineni

Preoţii spun că regretă profund acest episod prin care „facerea de bine şi implicarea permanentă a mănăstirii Petrova, în loc să primească recunoştinţa persoanei ajutate are parte de acest eveniment nedorit şi atât de jenant şi nepotrivit chiar în perioada Postului cel Mare”.

Episcopia Maramureşului mai spune că cele 30 de persoane refugiate din Ucraina, care sunt cazate acum la această mănăstire, ”sunt mulţumite de condiţiile oferite şi de comportamentul personalului mănăstirii şi nu doresc să plece de acolo până la încetarea conflictului din ţara lor. Personalul mănăstirii anchetat a rămas surprins de reclamaţia făcută, neexistând nici o suspiciune privind un comportament neadecvat al Pr. Stareţ Agaton Oprişan, care conduce Mănăstirea de peste 20 de ani”.

Comentarii Facebook