Recepţia lucrărilor pentru Transapuseana, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, este blocată! Motivul e unul banal


Lucrările de pe Transapuseana, cel mai spectaculos drum din Apuseni nu pot fi recepționate!

Autoritățile locale susțin că motivul este unul de ordin birocratic, care nu ține de ei. 

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan a explicat că cel mai scump drum județean din țară va fi recepționat doar în a doua parte a lunii noiembrie.

,,Recepţia lucrărilor pentru Transapuseana, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, este blocată. Puteţi să-i spuneţi birocraţie, puteţi să-i spuneţi cum doriţi, însă nu putem recepţiona până când Institutul Naţional de Statistică nu va publica oficial indicele de cost în construcţii total, lucru care se va întâmpla abia în a doua parte a lunii noiembrie 2024.

Ca om de administraţie, nu mă feresc să spun că este o situaţie frustrantă, mai ales că fiecare dintre cei care am fost implicaţi în acest proiect, de la Consiliul Judeţean, până la constructori şi aşa mai departe ne-am făcut temele la timp şi am respectat toate termenele şi standardele de calitate”, a declarat Marius Haţegan pentru ziarulunirea.ro.

Drumul a fost deschis deja circulației, însă amânarea recepției finale reprezintă o problemă serioasă în ceea ce priveşte garanţia de bună execuţie.

Constructorul nu poate solicita restituirea unei părţi din această garanție până la recepția finală, iar constructorul nu poate garanta pentru lucrările efectuate până la recepție.


Comentarii Facebook