Vineri 27 Septembrie

Șacal filmat pe străzile unui oraș din Ardeal. Animalul sălbatic a urlat minute în șir


Un șacal a fost surprins din nou, în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 1:30, pe strada 1 Decembrie 1918 din Aiud, la numai câțiva pași de de centrul municipiului.

Camerele de supraveghere amplasate în zonă de un localnic au filmat animalul sălbatic în timp ce se plimba pe străzi. Șacalul nu s-a speriat de câinii care i-au simțit prezența și au început să latre și și-a continuat plimbarea de seară. 

Mamiferul a poposit câteva clipe lângă o mașină, a început să urle pentru câteva minute, apoi și-a văzut de drum, cel mai probabil, sperând că va găsi ceva de mâncare prin zonă. 

În ultima perioadă, au fost surprinși mai muți șacali pe raza municipiului Aiud, județul Alba. Ultima dată, animalul sălbatic a fost filmat în timp ce fugărea o pisică.

sacal-aiud001.avif

Imagini surprinzătoare au fost publicate de  ziarulunirea.ro.

Şacalul auriu tinde să devină o problemă pentru fauna din România. Supranumit şi „distrugătorul universal”, animalul sălbatic este foarte periculos atât pentru fondurile de vânătoare, cât şi pentru gospodăriile oamenilor.

Şacalul ucide aproape tot ce întâlneşte în cale, animale sălbatice sau domestice. Evoluţia exemplarelor este spectaculoasă. Dacă în 2007 erau menţionate ceva mai mult de 1.600 de exemplare pe teritoriul României, în 2018 numărul acestora a ajuns la peste 12.000.

Statistica Ministerului Mediului arată că în 2020 existau circa 16.000 de şacali în România.

Comentarii Facebook