Satul din România care este la fel de frumos ca Sighișoara! Este aproape de Cluj, fiind printre primele așezări germane din Ardeal - FOTO


Este adevărat că în Transilvania avem orașe mari, impunătoare și de o frumusețe aparte, precum Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov sau Sighișoara, dar există în Ardeal și localități mai micuțe unde îți poți petrece timpul liber. 

Spre exemplu, în Ardeal există un sat care este la fel de frumos ca Sighișoara. Este vorba despre satul Biertan, fiind printre primele așezări germane de sași din Ardeal, alături de Mediaș și Moșna. 

Satul se află în județul Sibiu și potrivit unui documente care datează din 1283, se parea că Biertan a fost una dintre primele așezări germane de sași din Ardeal. De asemenea, satul se află la aproximativ 20 de kilometri de Sighișoara. 

Deja satul Biertan a ajuns să fie descoperit din ce în ce mai mulți turiști care laudă încontinuu frumusețea acestui loc. În mijlocul satului se află o biserică fortificată care datează de secole. Aceasta este înconjurată de dealuri, iar peisajul e unul cu adevărat impresionant. De asemenea, mai există și alte clădiri aparte în zonă, una foarte interesantă fiind cea în care se regăsește „camera de divorț”.

Cică pe vremuri, cuplurile care voiau să divorțeze erau forțate să petreacă câteva săptămâni împreună. Acestea erau obligate să împartă totul, în cameră fiind doar un set de veselă, un pat, dar și un scaun.

Mai mult, cei care vor activități aici se pot plimba cu bicicleta sau pot face drumeții. Peisajul pare unul desprins dintr-un basm, iar liniștea plutește în aer. 

8cdea8270f8d9d2e76d5ed1ce74ca792.jpg

satul-biertan-legenda-obiective-turistice.jpg

satul-biertan-obiective-turistice-sighisoara.jpg.webp

Comentarii Facebook