Satul fermecător din inima Transilvaniei cunoscut la nivel internațional. Motivul pentru care regele Charles a ales să aibă o casă aici - FOTO


Viscri, satul mic din Transilvania cu biserică fortificată şi faţade colorate, a devenit cunoscut în întreaga lume datorită Majestății Sale, regele Charles al III-lea al Marii Britanii. 

Susținut de Charles, Viscri a devenit un magnet pentru oamenii educați și înstăriți care apreciază autenticitatea locului.

Într-un interviu din 2014 acordat Andreei Esca, Regele Charles a povestit cum a decis să aibă o reședință la Viscri:

„Călătoream mult, dar pe atunci era important să găsești un loc unde să te cazezi. Am stat în mănăstiri, am dormit pe podea. Și la un moment dat am găsit un loc pe care-l puteam folosi drept reședință în Transilvania. Trebuia să aleg un loc, nu puteam avea peste tot câte o casă. Vreau să folosesc acea casă de la Viscri ca exemplu pentru ce se poate face”.

Satul Viscri face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, se regăsește în ghiduri turistice internaționale și a fost sursa mai multor reportaje în presa de la noi și în cea internațională.

Localitatea Viscri se află în comuna Bunești și își are originile în sec.al XII-lea, când aici au fost aduși secui, pentru a păzi granița estică a regatului. Aceștia au ridicat o biserică de calcar alb-verzuie, de la care s-a dat numele localității în maghiară și germană. După câțiva ani secuii au fost mutați la limita estică – Covasna și Harghita de astăzi, iar în locul lor au venit țărani sași, de origine germanică. Dialectul săsesc este și după o izolare de mai mult de 800 de ani similar celui din Luxemburg și este folosit încă de locuitorii germani ai satului.

Cel mai important obiectiv este spectaculoasa biserică fortificată săsească, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pe lângă biserica în sine, care este o oază nesperată de răcoare, puteți urca și în turn, de unde veți admira satul de la înălțime. În curtea bisericii, găsiți și un muzeu cu diverse obiecte săsești: costume tradiționale, broderii, război de țesut. De asemenea mai există și o expoziție de teracotă tradițională dar și modernă.

Comentarii Facebook