Scene de groază la un spital de psihiatrie! Bolnavii erau înfometați și torturați cu electroșocuri


Scene de groază la Spitalul de Psihiatrie din Ștei, județul Bihor! Bolnavii au fost înfometați și torturați cu un aparat de electroșocuri și ținuți în condiții mizere. 

Pe 17 septembrie, inspectorii care au efectuat o vizită la unitatea spitalicească au găsit mai multe nereguli, inclusiv un aparat de electroșocuri care era folosit ca aparat de tortură. 

De asemenea, inspectorii au găsit și mâncare expirată, iar Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a făcut verificări, în urma cărora a dat amendă în valoare de 25.000 lei, notează Digi24.ro.  Totodată, în urma inspecției a fost descoperit un magazin în afara instituției, deținut de către unul dintre infirmieri în mod ilegal, unde pacienii mergeau să-și cumpere diverse lucruri, chiar dacă nu aveau voie să părăsească spitalul. 

Asociația Română de Psihiatrie a tras un semnal de alarmă și a condamnat orice fel de practici ce „încalcă demnitatea, drepturile și bunăstarea persoanelor care primesc tratament, în special în medii de înaltă siguranță, unde pacienții sunt adesea cei mai vulnerabili.”

Conducerea spitalului a negat folosirea unui pistol cu electro-șocuri, varianta conducerii spitalului fiind că acesta ar fi fost folosit pe post de lanternă. Spitalul de Neuropsihiatrie din Ștei este unul de maximă siguranță, acolo fiind internați pacienți cu dizabilități psihice. În urmă cu 3 ani, unul dintre pacienții internați în spital a înjunghiat o infirmieră, el fiind internat după ce a comis o infracțiune de omor. Asociația Spitalelor de Neuropsihiatrie din țară se delimitează ferm de astfel de practici și condamnă astfel de violențe la adresa pacienților.

În urma acestor dezvăluiri s-a deschis dosar penal, dar și o anchetă internă la nivelul spitalului, în timp ce Ministerul Sănătății a spus că va trimite un control la această unitate medicală pentru a verifica dacă aceste acuzații confirmă, mai precizează sursa citată. 


Comentarii Facebook