Telecabina de la Cetatea Deva, scoasă din funcțiune. Turiștii au și alte variante pentru a vizita monumentul istoric


Telecabina care urcă pe Cetatea Deva va fi scoasă din funcțiune timp de trei zile, începând de joi, 1 august. Administrația locală a informat că a fost luată această măsură pentru executarea unor lucrări de mentenanţă şi o revizie generală, operaţiuni solicitate de firma care a realizat ascensorul înclinat.

Telecabina va fi oprită (...) pentru lucrări de montaj staţie de încărcare automată şi revizie generală. Se estimează că aceste lucrări vor dura 3 zile. Aceste lucrări sunt esenţiale pentru a asigura siguranţa şi confortul tuturor celor care utilizează ascensorul înclinat”, se arată într-un comunicat al administraţiei locale.

În cele trei zile în care telecabina nu funcţionează, turiştii pot vizita monumentul istoric la pas, pe unul dintre cele trei trasee amenajate prin pădurea de pe Dealul Cetăţii. Durata de parcurgere a traseelor variază  între 30 şi 45 de minute.

Traseul nr. 1 – din spatele restaurantului de la Poalele Cetății până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 45 de minute;

Traseul nr. 2 – de la intrarea în tunel (partea dreaptă) până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 40 de minute;

Traseul nr. 3 – din fața tunelului (partea stângă) până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 30 de minute.

Comentarii Facebook