Tu știi care este cel mai mic oraș din România? Se află în Transilvania și atrage anual zeci de mii de turiști, datorită apelor minerale! -FOTO


În Transilvania, la 4 ore și jumătate de Cluj-Napoca se află cel mai mic oraș din România, dar care reușește să atragă anual zeci de mii de turiști. 

Orașul Băile Tușnad, situat pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomad, este din punct de vedere al numărului de locuitori, cel mai mic oraș din România, ultimul recensămând arătând că aici trăiesc doar 1.372 de oameni. Totuși, orașul se mândrește cu celebrele sale ape minerale. 

Deși pare o localitatate lipsită de activități, Băile Tușnad reușește prin aerul curat și apa plină de minerale să atraga mii de turiști în fiecare an care vin aici pentru a beneficia de tratamente. De asemenea, orașul se află în apropierea Lacului Sfânta Ana și la cca. 30 de kilometri de Miercurea Ciuc.

De asemenea, aici există dovezi scrise încă din secolul al XVIII-lea, care menţionează existenţa unor izvoare a căror apă cu efecte curative era folosită de către localnicii satelor din apropiere.

O legendă despre vindecarea miraculoasă a unui fiu de cioban a fost cea care a atras atenţia asupra efectului terapeutic al apelor minerale. Din 1845 au început să se facă demersuri pentru exploatarea acestei resurse naturale miraculoase. După Revoluţia din 1848, staţiunea a fost distrusă, fiind reconstruită ulterior și transformată din nou într-o oază de linişte.

Băile Tușnad - Una dintre cele mai importante stațiuni balneo-climaterice din România 

Masivul Ciomad este una dintre cele mai tinere formaţiuni vulcanice din Carpaţi, iar fenomenele vulcanice din zona Tuşnadului au avut un rol important în formarea şi dezvoltarea staţiunii, iar cele postvulcanice, foarte active, reprezintă un factor important în viaţa staţiunii Băile Tuşnad.

Emanaţiile de bioxid de carbon şi apele minerale au permis practicarea tratamentelor terapeutice şi au creat condiţiile necesare pentru ca oraşul să devină o staţiune balneo-climaterică importantă.

Studiile efectuate de cercetători au demonstrat că apele minerale şi tratamentele de la Tușnad au efecte extraordinare pentru bolnavii care suferă de inimă, au probleme cu tensiunea sau cu sistemul circulator.

Apele minerale de aici și-au confirmat, de asemenea,  prin cercetări, efectul liniştitor asupra sistemului nervos şi eficiența în bolile de stomac. 

Baile-Tusnad-foto-Salajean.jpg

Baile_Tusnad_vedere_Piatra_Soimului.jpg

Comentarii Facebook