Un anunț pe Facebook l-a „ușurat” de 370.000 de euro pe un bărbat de 74 de ani. Ardeleanul voia să investească, dar a căzut în plasa unor escroci


Un bărbat de 74 de ani din județul Brașov a rămas fără aproximativ 370.000 de euro, după ce a căzut în plasa unor țepari. Ardeleanul a văzut un anunț pe Facebook și era convins că își bagă banii într-un fond de investiții. 

În realitate, cei care i s-au prezentat drept directorii unei platforme de investiții erau niște țepari care voiau să-i golească conturile.

Bărbatul de 74 de ani a realizat că a căzut într-o capcană abia după ce le-a virat în conturile țeparilor 1.833.700 de lei. Astfel, la data de 23 septembrie, s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Făgăraş sesizând că a fost indus în eroare de persoane pe care nu le cunoaşte şi care s-au prezentat iniţial a fi directori ai unei platforme de investiţii.

Victima a relatat că a fost contactată de un bărbat pe o reţea de socializare, context în care i-a fost prezentată o oportunitate de efectuare a unor investiţii pe o platformă destinată acestui domeniu.

Ca urmare a stării de eroare ce i-a fost creată persoanei vătămate, aceasta a depus o primă sumă de bani la un aparat de tip „SELFPAY”. După câteva zile, la intervale diferite de timp, două dintre persoanele în cauză s-a deplasat individual la domiciliul persoanei vătămate, de unde, sub acelaşi pretext investiţional, au primit diferite sume de bani.

De asemenea, alte sume ar fi fost transferate într-un cont bancar şi la un bancomat destinat achiziţionării de criptomonede, aflat într-un spaţiu comercial din municipiul Braşov, în total persoana vătămată plătind 1.833.700 de lei”, au comunicat polițiștii brașoveni.

În urma cercetărilor, la data de 2 octombrie,  poliţiştii au pus în executare 3 mandate de percheziţie, în localităţile Băicoi, Vaslui şi Târgu Mureş, la domiciliile unora dintre persoanele cercetate, unde au fost descoperite şi ridicate mai multe bunuri şi sume de bani.

După finalizarea acestor percheziţii, două dintre persoanele în cauză, bărbaţi de 55 şi 58 de ani, au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Făgăraş, iar cu sprijinul politiştilor din cadrul I.P.J. Bihor s-a reuşit depistarea şi a celei de-a treia persoane, un bărbat, de 75 de ani, care, de asemenea, a fost condus la unitatea de poliţie.

Comentarii Facebook