Miercuri 18 Decembrie

Un ardelean n-a mai suportat și a spus lucrurilor pe nume: „Bă, au crescut banii în copaci în 2024 sau ce se întâmplă? Las mereu tips 10-15%”


Un brașovean a stârnit o dezbatere intensă pe o rețea de socializare după ce s-a plâns că i se solicită bacșiș chiar și atunci când își ridică personal comanda de la restaurant. Mulți români sunt de acord cu el și consideră aceste practici exagerate.

Bărbatul, revoltat de situație, se întreabă de ce trebuie să plătească în plus pentru un serviciu pe care practic îl face singur, mai ales luând în considerare cât de „umflate” sunt prețurile acum la restaurante.

„Oameni faini, explicați-mi și mie de ce eu, din postura de client care își comandă ceva telefonic sau din aplicație și mă duc SINGUR să-mi achit și să-mi ridic comanda, mi se bagă pe gât chestia asta cu ”cât doriți să punem pe bon”? Bă, au crescut banii în copaci în 2024 sau ce se întâmplă? Las mereu tips 10-15% când consumăm în restaurant, dar e absurd să ceri asta când eu ridic comanda. 

Când nu am chef să gătesc, îmi dau comandă, mă duc după ea și mi se face mie rușine și jenă când cere asta după ce apasă două butoane pe tabletă. Nu mai zic de atitudinea unor ospătari care când te văd zici că vii să le ceri mâncarea gratis, așa le ești de drag. 

Doar mie mi se pare, sau lumea asta a devenit foarte rea? Suntem cu bun simt, salutăm tot timpul și de 100 de ori dacă e nevoie, nu știu ce se întâmplă”, a scris brașoveanul pe Reddit.

Postarea a stârnit valuri de reacții:

„Nu mai lăsați bacșiș, fraților. Voi i-ați învățat. Bacșiș lași dacă dorești din propria inițiativă, nu că așa îmi impune restaurantul/ospătarul. Dacă îl vezi pe unu' că strâmbă din nas, spune-i să se strâmbe la patron ca să îi crească salariul”, a scris cineva.

„La cât au umflat prețurile, n-ar trebui să mai existe tips”, a mai subliniat un internaut. 

„Când vine vorba de bacșiș, mă comport foarte lent, calm și ferm. Zic "zero" sau "nimic" fără nicio urmă de agresivitate, doar cu siguranță. După ce își îndepărtează privirea de a mea, chelnerul/casierul simte jena, nu eu. Învățați să inversați rolurile. Nu e normal să ceri bacșiș pentru orice”, a comentat un utilizator.

Comentarii Facebook