Un ardelean și-a cumpărat un permis de conducere fals de pe o rețea de socializare. A recunoscut totul în fața instanței!


Un bărbat din Satu Mare a fost condamnat, săptămâna aceasta, la 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare, pentru conducerea unui autoturism fără permis și uz de fals. Acesta a fost prins în trafic de aparatul radar și, în urma verificării documentelor, polițiștii și-au dat seama că permisul său de conducere este fals. În fața instanței, bărbatul a recunoscut că l-a cumpărat de pe internet, cu 900 de euro, scrie PresaSM.

Bărbatul, în vârstă de 24 de ani, a văzut anunțul cu permise false de vânzare pe rețelele sociale, în cursul anului 2021. I s-a părut tentantă "oferta", așa că a luat legătura cu reprezentanții paginii prin aplicația WhatsApp. Întreaga conversație s-a purtat în limba română, a precizat inculpatul în fața instanței.

Pentru realizarea permisului de conducere, bărbatului i s-au cerut datele personale și o fotografie color făcută la un perete alb și i s-a promis că, în termen de 10-12 zile, va avea documentul. Câteva zile mai târziu, bărbatul a primit, tot pe WhatsApp, poze cu permisul de conducere, față/verso, dar și o filmare cu lampa UV. Documentul de conducere, pentru care bărbatul plătise, în două tranșe, câte 900 de euro, figura ca fiind emis de autoritățile din Ucraina. După aproximativ 14 zile, permisul de conducere a fost livrat prin postă, alături de o diplomă de absolvire a unei școli de șoferi. Atât transferul de bani, cât și livrarea plicului s-au derulat pe teritoriul Germaniei, scrie sursa citată.

După aproximativ 14 zile, permisul de conducere a fost livrat prin postă, alături de o diplomă de absolvire a unei școli de șoferi. Atât transferul de bani, cât și livrarea plicului s-au derulat pe teritoriul Germaniei, scrie sursa citată. 

În iulie 2021, bărbatul s-a întors în România, cu permisul de conducere fals. A fost prins după ce a fost interceptat de aparatul radar, pe DN19, în localitatea Decebal, județul Satu Mare, cu 123 km/oră, în loc de 50 km/oră - viteza legală.

Comentarii Facebook