Miercuri 2 Octombrie

Un bărbat din Alba s-a dat drept agent DIICOT pentru a convinge o femeie să urce în mașina lui. Consumase substanțe psihoactive înainte să acționeze


Două persoane din județul Alba au fost trimise în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Mai exact, cei doi au consumat substanțe interzise împreună, apoi au elaborat un plan prin care să o răpească pe fosta concubină a unuia dintre ei. 

Modalitatea prin care au reușit acest lucru a fost ca unul dintre cei doi inculpați să se prefacă că este un agent DIICOT, reușind astfel să o convingă pe femeie să iasă afară din casă și să se urce în mașina celor doi.

În noaptea de 03.09.2024, după ce în prealabil cei doi inculpaţi S.M.I. şi C.F.A., s-au plimbat cu maşina şi au consumat împreună substanţe psihoactive, inculpatul C.F.A. i-a propus inculpatului S.M.I. să găsească o metodă pentru a convinge pe fosta sa concubină – persoana vătămată M.A. să iasă din casă, respectiv să se recomande acesteia ca fiind agent de poliţie, i-a indicat acestuia locuinţa persoanei vătămate, după care inculpatul S.M.I. a apelat persoana vătămată, s-a prezentat ca fiind agent principal de poliţie din cadrul DIICOT şi a determinat-o să iasă din casă, i-a prezentat o insignă de poliţie şi i-a solicitat să îi însoţească în vederea audierii la sediul poliţiei din Alba Iulia, la discuţie asistând inculpatul C.F.A., care la rândul său i-a spus persoanei vătămate că urmează să fie închis şi a adoptat o atitudine speriată, pentru a o convinge să se urce în maşină, iar aceasta, de teamă şi având convingerea că S.M.I. este poliţist şi fără să cunoască înţelegerea intervenită între cei doi inculpaţi, s-a urcat în maşina inculpatului S.M.I., fiind condusă cu maşina pe traseul Ighiu Alba Iulia – Ighiu, fără ca aceasta să aibă posibilitatea părăsirii maşinii şi manifestând pe întreaga durată a deplasării o vădită stare de temere, observată de ambii inculpaţi.

La data de 06.09.2024, s-a dispus reţinerea inculpatului S.M.I., pe o perioadă de 24 ore, iar la data de 07.09.2024, prin încheiere penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul S.M.I., pe o durată de 30 de zile din data de 07.09.2024 până la data de 06.10.2024 inclusiv.

La data de 09.09.2024, s-a dispus reţinerea inculpatului C.F.A., pe o perioadă de 24 ore, din data de 09.09.2024, iar prin ordonanţa procurorului din data de 10.09.2024, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul C.F.A., pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 10.09.2024, până la data de 08.11.2024 inclusiv, potrivit ziarulunirea.ro.


Comentarii Facebook