Vineri 27 Septembrie

Un cuplu de fermieri din Bihor a dat lovitura. Plantația inedită care le aduce anual o sumă uriașă: ,,Trebuie să ai răbdare”


În județul Bihor, comuna Șinteu, mai mulți fermieri se ocupă de plantarea și cultivarea alunelor de pădure. Potrivit unui cuplu,  o astfel de plantație poate ajunge la 500.000 de euro, ca investiție, însă profitul este garantat.

Pe dealurile din apropierea localității, sunt plantate circa 3.500 de trufe de alune de pădure, care  până acum au produs peste 1 tonă de alune.

Conform celor mai recente date statistice, piața europeană a arahidelor va înregistra o creștere stabilă pe termen lung. Astfel că, dacă ne raportăm la afacerea celor doi români, aceștia spun că vând un kilogram de alune de pădure cu cel puțin 60 de lei.

Aceeași cultivatori spun că preconizează o creștere peste medie atât pentru arahidele în coajă, cât și pentru arahidele prăjite uscate, în acest sens prețurile ar putea să crească și până la 70-80 de lei pe kilogram.

„Este o afacere cu gândire pe termen lung. Așa ne-am și planificat lucrurile. Trebuie să ai răbdare. Asta este o investiție pe care o faci, de obicei, pentru generația viitoare”, spune fermierul bihorean.

Genul acesta de culturi au cele mai mari producții în perioda toamnei, și sunt folosite înclusiv în îndustria producătoare de dulciuri, iar cei doi fermieri români spun că au cereri extrem de mari. Cuplul a investit banii în cel puțin 4 soiuri de alune de pădure aduse din Italia, iar producția anuală este una pe măsură, potrivit playtech.ro.


Comentarii Facebook