Un sportiv de 70 de ani din Ardeal a parcurs cu bicicleta 2.600 de km pentru a ajunge la deschidera JO de la Paris


Atletul Vasile Hârjoc de 70 de ani, sportiv veteran din județul Alba, a reușit să parcurgă cu bicicleta 2.600 de km, pentru a ajunge la Jocurilor Olimpice de la Paris din luna iulie 2024.

El a pornit la data de 1 Iulie 2024, din București, de la Federația Română de Atletism, pe traseul: București, Ploiești, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Cugir, Deva, Oradea, Budapesta,Viena, Munchen, Strasbourg, Nancy, Sezane, Paris, ajungând în 24 iulie 2024 la ora 12:00 la Arcul de Triumf de pe Champs Elysees.

Pe 26 iulie a luat parte la festivitatea de deschidere a evenimentului, după care a pornit spre Belgia, Olanda, cu destinația Suedia, la CM atletism, unde va alerga: 6 km cros, 10 km alergare pe șosea și Semimaraton (în luna august 2024).

După cum ne-a mărturisit, temerarului sportiv de la poalele Drăganei, i-au trebuit 24 de zile pentru a parcurge peste 2600 km.

„N-a fost o deplasare prea comodă, cel mai mare adversar al meu fiind căldura, la care s-au adăugat uneori, vântul și ploaia. Am avut și două pene de cauciuc, problemă pe care am rezolvat-o fără mari dificultăți.

Pe traseu, în toate țările pe care le-am străbătut, am întâlnit foarte mulți compatrioți care m-au încurajat și mi-au urat să am drum bun și care m-au felicitate pentru ambiția e a realiza respectivul proiect la cei 70 de ani ai mei," a povestit sportivul pentru ziarulunirea.ro.


Comentarii Facebook