VIDEO. A venit iarna pe Transalpina! S-a depus deja un strat de zăpadă de câțiva centimetri


Iarna a sosit pe Transalpina, la cota 2000, unde s-a depus deja un strat de zăpadă de câțiva centimetri, în urma scăderii temperaturilor până la minus un grad Celsius, chiar și pe timpul zilei.

Circulația este dificilă pe tronsonul dintre Rânca și Obârșia Lotrului, iar autoritățile le recomandă șoferilor să fie prudenți și să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă. Drumarii sunt pregătiți și vor interveni pe parcursul zilei pentru a menține drumul practicabil.

Pe timpul nopții, circulația rutieră pe Transalpina a fost restricționată, echipele lucrând până în zori pentru a deszăpezi carosabilul.

Pe tronsonul dintre Rânca și Obârșia Lotrului se circulă cu dificultate, iar autoritățile recomandă șoferilor să fie prudenți și să aibă mașinile echipate cu anvelope de iarnă.

Și turistii străini aflați pe creastă au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor, însă potrivit autorităților au fost recuperați în siguranță. Drumarii sunt deja pregătiți și vor acționa pe parcursul zilei pentru a curăța carosabilul.

Comentarii Facebook