7 sfaturi pentru a vă ajuta să planificați experiența perfectă la pescuit
Oricine a fost într-o escapadă la pescuit vă va spune cât de distractive pot fi, dar dacă este implicată familia, există o linie fină între țara viselor și ceartă!
În egală măsură, dacă mergeți într-o misiune de pescuit hardcore, vă puteți distra de minune, prinzând pești grozavi cu prieteni buni, sau puteți sfârși îmbufnat timp de o săptămână.
Iată câteva dintre sfaturile noastre de top pentru a face din următoarea dvs. escapadă cu articole de pescuit un succes.
Alegeți un lac potrivit pentru toți
În timp ce ideea de a sta o săptămână pe un loc de pescuit cu dificultate mare este atrăgătoare, atunci când vine vorba de excursii cu familia, doriți un loc de care să se bucure toată lumea - în mod ideal, un lac plin de pești relativ ușor de prins, care să conțină un amestec de specii.
Puteți stabili provocări pentru a face pescuitul interesant, văzând câte specii pot prinde copiii sau cine poate prinde cel mai mare pește cu anumite articole de pescuit, cu premii la final. Merită căutat și un loc potrivit pentru familii, unde pescarii serioși nu vor fi iritați de câțiva copii entuziasmați.
Asigurați-vă că lucrurile sunt confortabile
Nu este nimic mai rău decât să stați pe mal, înghețat de frig și inconfortabil. În ceea ce privește începătorii, este o modalitate sigură de a-i descuraja. Așadar, aduceți articole de pescuit și scaune confortabile, haine termice, mănuși, un balon, chiar și un mic aragaz de camping pentru a putea găti mâncare caldă. Chiar mai bine, mergeți într-un loc care are o cafenea la fața locului, unde vă puteți retrage pentru răcoritoarele care vă încălzesc inima.
Păstrați lucrurile simple
Cei mai mulți dintre noi luăm cu noi mult prea multe articole de pescuit, dar într-o vacanță în familie, reducerea kit-ului este o idee excelentă. Un echipament simplu este tot ceea ce au nevoie începătorii, dar, mai important, probabil că nu veți încăpea prea mult în mașină odată ce toată familia este înăuntru! Chiar dacă plănuiți să pescuiți câteva ore de unul singur, o singură undiță și strictul necesar vă va permite să vă concentrați asupra a ceea ce faceți și să vă concentrați asupra pescuitului.
Pescuiți la orele de vârf
Deși este foarte amuzant să vă luați familia pe mal, uneori nevoia de a strecura câteva ore de „pescuit adevărat" este prea mare pentru a rezista. Dacă faceți acest lucru, sfatul nostru este să ieșiți la ore de vârf - la amurg sau în zori. Nu numai că profitați la maximum de momentul în care pescuitul ar trebui să fie cel mai bun, dar lăsați și restul zilei liber pentru timpul petrecut în familie - ideal pentru toți cei implicați.
Vizitați atracțiile locale
România este frumoasă și, deși sunt puține obiective turistice mai bune decât râurile și lacurile noastre, există mult mai multe lucruri de care vă puteți bucura.
Încercați să le vizitați, dacă vă aflați în apropiere, sau faceți o plimbare într-un parc național. Închiriați o barcă sau vizitați orașele. Sunt atât de multe de făcut, iar aceste elemente fac călătoria mai variată. Deși, fără îndoială, ați prefera mai degrabă să pescuiți, probabil că vă va plăcea să ieșiți mai mult decât v-ați aștepta.
Căutați ghizi locali
Dacă pescuiți timp de o săptămână, ultimul lucru pe care vreți să îl faceți este să petreceți tot timpul încercând să descoperiți un nou loc de pescuit, plecând inevitabil acasă exact când ați reușit. Dacă există unul disponibil, rezervați o zi cu un ghid local. Aceștia au o viață întreagă de cunoștințe care vă vor face călătoria mult mai reușită. Dacă nu este disponibil un ghid, nu vă temeți. Deseori, va exista un administrator al pescăriei care vă poate oferi câteva sfaturi sau puteți chiar să vizitați un magazin local de articole de pescuit și să vedeți ce vă poate oferi.
Faceți cercetări
Știind aproximativ ce pești sunt în lac, ce fel de pescuit veți face și de ce momeală veți avea nevoie sunt lucruri pe care le puteți afla înainte de a pleca. Cunoașterea acestora vă permite să vă pregătiți mai bine și vă lasă o idee mai bună despre ce vă puteți aștepta.
Puteți afla multe de pe pagina de Facebook sau de pe site-ul unei pescării. De asemenea, accesarea Google Earth pentru a vedea o vedere de sus a unui loc de pescuit vă ajută să vă faceți o imagine mentală și să vă faceți o idee despre locul de unde ați putea dori să începeți.
2 Comentarii
Nu-i rau articolul, dar nu pare deloc scris de voi ...Oricum perle gen "răcoritoarele care vă încălzesc" se puteau evita :)))
mă da ce le ştiţi bă!!!ca nişte oameni mari...