A fost deschis drumul de acces spre Cascada Vălul Miresei. Salvamontiștii clujeni: „Traseul se poate vizita în condiții de siguranță”
Salvamontiștii din Cluj au anunțat deschiderea accesului la Vascada Vălul Miresei. Drumul a fost închis în urmă cu câteva zile din cauza copacilor căzuți pe traseu.
Salvamontiștii clujeni au anunțat deschiderea traseului spre Cascada Vălul Miresei în condiții de siguranță, după ce săptămâna trecută acesta a fost închis din pricina unor copaci care au căzut pe drum, aceștia fiind doborâți de furtuni.
„Cascada Vălul Miresei se poate vizita în condiții de siguranță. La primele ore ale zilei de astăzi (20 iulie-n.red.), membrii Asociației Salvamont Vlădeasa Cluj, împreună cu reprezentanții Romsilva și reprezentanții Admistratiei Parcului Natural Apuseni, au făcut deplasarea în teren pentru degajarea căii de acces. Să ne vedem cu bine pe cărări de munte!”, au transmis salvamontiștii din Cluj.
Cascada Vălul Miresei
Cascada Vălul Miresei este considerată una dintre cele mai impresionante cascade din România. Cascada se află pe Valea Stânciului, în aria localității Răchitele din comuna Mărgău, în județul Cluj și este considerată cea mai reprezentativă cascadă din Munții Apuseni.
De unde a venit denumirea de Vălul Miresei
Aceasta este amplasată la o altitudine de 1.000 de metri și are o cădere de apă de aproximativ 30 de metri, în trei trepte. Apa se dispersează în așa fel încât ia numele unui voal alb pentru că aceasta are marmite adânci în partea superioară, fenomen datorită căruia a fost numită Vălul Miresei. Pe timpul iernii peretele stâncos îngheață, fiind un excelent loc de escaladă pe gheață pentru cei pasionați de acest sport.
Legenda cascadei
O veche legendă spune că o mireasă a căzut de pe stâncile abrupte din zona unde este cascada, iar voalul ei a rămas agățat pe stânci. Șocați de tragicul accident, nuntașii s-au oprit în zona cu pricina și au început să plângă zile la rând până când s-a format o cascadă.
0 Comentarii