Ai trecut des pe lângă această clădire superbă din centrul Clujului. De ieri, ea ascunde în spate un adevărat ”colț de rai” FOTO


În spatele clădirii Academiei Române din centrul Clujului s-a inaugurat un spațiu nou pentru manifestări cultural-artistice și științifice care beneficiază de o arhitectură deosebită, combinată cu elemente naturale, o oază de umbră în aceste zile caniculare.

O grădină părăsită, cu buruieni, a fost transformată în spațiu cultural de către Filiala Cluj a Academiei Române, cu ajutorul sponsorilor, cum ar fi Fundația Transilvania Leaders. Vineri, 28 iunie, acest spațiu a fost inaugurat, cu un concert oferit de asociația culturală ”Alexandru Fărcaș” din Cluj-Napoca.

La inaugurare au fost prezente mai multe oficialități, printre care și Înalt Preasfinția Sa Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, membru de onoare al Academiei Române. Acesta a comparat locația renovată, aflată sub umbra unui copac masiv, cu grădina din Eden, în mijlocul căreia se afla pomul vieții, al cunoașterii binelui și răului.

Grădina clădirii construite după cel de-al doilea război mondial, în anul 1949, va fi folosită cu prioritate pentru promovarea unor evenimente culturale ale artiștilor clujeni. 

gradina 4.JPG

gradina 6.JPG

gradina 3.JPG

gradina 5.JPG

gradina1.JPG

Comentarii Facebook