Aici se află cea mai pură apă din România! Lacul din Ardeal a cărui frumuseţe a rămas încă intactă/Turismul în zonă a înflorit în ultimii ani - FOTO


Lacul Sfânta Ana, din apropiere de Tuşnad, are cea mai pură apă din România! Acesta își completează apele numai din precipitații, neavând izvoare. Așadar, puritatea apei se apropie de aceea a apei distilate.

Panourile prin care turiştii sunt avertizaţi că scăldatul în lac este interzis au fost amplasate în 2018, reprezentanţii administraţiei rezervaţiei susţinând că decizia a fost luată pentru a se evita poluarea apei de către cei care se scăldau după ce foloseau loţiuni de protecţie solară.

Mii de turişti ajung aici pentru poveşti şi relaxare, s-a deschis sezonul vizitelor. Înconjurat de munţi, Lacul Sfânta Ana este o perlă a Ardealului. Aflat la aproximativ 50 de kilometri de Miercurea Ciuc, locul atrage anual mii de turişti dornici să se relaxeze în natură. 

lac.jpeg

Lângă lac, se poate face picnic şi sunt zone special amenajate și pentru camping. De asemenea, există posibilitatea plimbărilor cu barca, contracost. - 50 de lei pentru adult şi 25 pentru elevi. 

Scăldatul în Lacul Sfânta Ana este interzis, însă o superstiție locală spune că cei care se spală pe mâini cu apa din lac vor fi protejați tot anul.

Lacul s-a format pe fundul singurului crater rămas intact în Europa Centrală şi de Est. Are o suprafaţă de aproape 20 de hectare și o adâncime maximă de 7 metri.

Comentarii Facebook