Aviz favorabil pentru viitorul centru balnear din județul Cluj! Stațiunea de top va fi amplasată pe o suprafață imensă

Imagine cu caracter ilustrativ

Apare o nouă stațiune în județul Cluj! Comuna Jucu a primit undă verde pentru edificarea unui centru balnear cu spații de cazare, parcuri și alei velo/pietonale. Acesta se va întinde pe o suprafață totală de peste 6 hectare, o suprafață imensă pentru un asemenea obiectiv.

Comuna Jucu – aflată la 35 de kilometri de Cluj-Napoca – pregătește deschiderea unei stațiuni cu băi sărate, având în vedere prezența lacurilor cu apă sărată în localitate. Proiectul se află acum la etapa elaborării PUZ-ului și a fost prezentat pe ordinea de zi a ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism a județului Cluj, de joi.

Stațiunile de acest fel au luat o amploare tot mai mare în România în ultimii ani, mai ales pentru că turiștii reușesc să îmbine relaxarea cu tratamentele pe bani puțini, biletul de intrare pornind de obicei de la 10 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți. 

centru.jpg

„Investiția propusă va avea un impact pozitiv atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung, favorizând dezvoltarea întregii zone din acest trup de intravilan. Dată fiind descoperirea resursei naturale de sare și apa sarata în această zonă în cantități mari, amenajarea unui centru balneoclimateric va avea rolul de a atrage turiști în această zonă”, se arată în memoriul justificativ.

Primarul din Jucu, Dorel Pojar, a dezvăluit că intenționează să exploateze lacurile sărate din zonă și să construiască o stațiune de top.

„De când am venit la primărie, m-am străduit să atragem cât mai multe fonduri și din această cauză bugetul a tot crescut. Avem programe, proiecte, Anghel Saligny, avem un contract semnat de 14 milioane lei, diferența o punem noi, până la aproximativ 20 milioane lei, dar de aici încolo vor veni proiectele europene, pentru că PNRR destul de târziu și-a dat drumul.

Vrem să facem în Jucu o stațiune balneo-climaterică, am reușit să intrăm ca și comună turistică de interes local. Avem niște lacuri sărate, am obținut în baza lor titulatura aceasta. Așteptăm fonduri pentru a face stațiunea”, declara primarul Valentin Dorel Pojar pentru ZIUA LIVE. 

Sarea este pe tot traseul Cluj-Napoca – Apahida – Cojocna – Jucu și acolo unde sunt lacuri apa este extrem de sărată și de sănătoasă.

Comentarii Facebook