Marti 17 Septembrie

Bihorul bifează investiție după investiție în turism! Un nou aquapark apare la poalele Apusenilor/Va fi alimentat cu apă geotermală


În lipsa unui ștrand municipal, clujenii sunt nevoiți să meargă la ștrandurile din Alba, Bihor sau chiar Ungaria pentru relaxare. Încă un aquapark modern se va construi în Bihor, pe un teren de aproximativ cinci hectare.

Amplasat strategic la ieșirea din Beiuș spre Deva, pe un teren de aproximativ cinci hectare, aquapark-ul va fi extrem de accesibil, fiind situat la marginea drumului european. Proiectul beneficiază de o conexiune directă cu noua centură a orașului, asigurând astfel o vizibilitate și accesibilitate optimă. În plus, există posibilitatea de extindere pe încă cinci hectare, dacă va fi necesar în viitor.

Aquapark-ul va fi împărțit în două zone principale: una acoperită și una exterioară. Zona acoperită va avea o capacitate de aproximativ 300-350 de locuri, iar zona exterioară va putea găzdui între 600 și 650 de persoane. Deși nu este un proiect de dimensiuni mari, acesta este special conceput pentru a deservi comunitatea locală, precum și turiștii care vizitează zona, spune primarul.

3.jpeg

Aquapark-ul va fi alimentat cu apă geotermală, având două foraje geotermale în proximitate, și va fi echipat cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură, asigurând astfel o eficiență energetică ridicată și costuri de operare reduse. Proiectul include aproximativ 40 de pompe de căldură, menite să optimizeze consumul energetic atât pentru clădiri, cât și pentru parcarea adiacentă.

Zona interioară a aquapark-ului va cuprinde diverse bazine, jacuzzi, zone de SPA, vestiare, zone de repaus și o zonă VIP pentru evenimente private. În exterior, vizitatorii vor putea să se bucure de tobogane, trambuline și bazine cu apă geotermală pură sau mixtă, destinate agrementului. De asemenea, va exista o zonă de food court la standarde europene.

Proiectul are o valoare aproximativă de 30 de milioane de euro, scrie bihon.ro.

2.jpeg

Comentarii Facebook