Care sunt cele 7 locuri lângă Cluj, unde poți merge ”la scăldat” în această vară
Vara și căldurile și-au intrat în drepturi, astfel că gândurile fiecăruia sunt la o baie bună. Dacă se poate să fie și gratuită, atunci este mai bine.
Dacă ești una dintre acele persoane care își doresc să meargă să facă o baie rece, însă nu te-ai risca să te duci în mulțimi de oameni sau, pur și simplu, nu-ți place aglomerația, să știi că există și alte opțiuni.
Celor care preferă liniștea, fără a vrea mulți oameni în jur, le propunem 5 locuri în mijlocul naturii, unde se pot relaxa și bălăci, fără să fi deranjat
7 locuri de mers la scăldat cu prietenii, aproape de Cluj
1. Laguna Albastră
Laguna Albastră nici nu are nevoie de introducere, deoarece doar numele te duce cu gândul la o frumusețe în mijlocul naturii. Dacă nu ai avut ocazia să vizitezi până acum acest lac, acesta este un semn că trebuie să o faci în această vară. Vei rămâne cu gura căscată când vei vedea culoarea intensă a apei, de un albastru pur, care se observă în bătaia directă a soarelui.
Laguna se află la 30 de kilometri de Cluj-Napoca, aproape de comuna Aghireșu. Acolo nu lipsesc nici dunele de nisip, ce te va duce cu gândul la plajă, la mare. În soarele arzător al verii, o baie în Laguna Albastră va fi exact de ce aveai nevoie pentru a te relaxa, departe de jungla urbană.
2. Lacul Tarnița
Lacul Tarnița este una dintre cele mai populare zone turistice din apropierea orașului Cluj-Napoca. Din acest motiv, nu lipsește niciodată de pe lista recomandărilor de locuri în care să mergi când vrei să scapi de gălăgia Clujului. În primul rând, cei 30 de kilometri până la Tarnița se parcurg extrem de ușor, și în câteva clipe te afli într-o zonă superbă, înconjurat de coline și ape.
De asemenea, la Tarnița se desfășoară o serie de activități menite să te relaxeze complet: pescuit, înot, plimbări cu barca și câte și mai câte. Un alt motiv pentru care Tarnița trebuie neapărat vizitată este vegetația, care te va cuceri cu totul și care te va vrăji să o descoperi.
3. Comuna celor 8 lacuri
Ne îndepărtăm puțin mai mult de Cluj-Napoca, la aproximativ 60 de kilometri de oraș, până la comuna Geaca, unde ne întâlnim nu cu un lac, ci cu opt. Localitatea este denumită „Comuna celor 8 lacuri”, datorită structurilor de ape care fac parte din Complexul de lacuri de pe Valea Fizeșului.
Locul poate fi numit și un mic paradis al pescarilor, însă dacă nu te pasionează asemenea activitate, cu siguranță te va încânta mai mult statul la plajă sau înotul. Pentru cei aventurieri din fire, localnicii organizează plimbări cu barca, pentru a le povesti câteva curiozități despre istoricul bogat al zonei.
4. Lacul Beliș-Fântânele
Din top nu putea lipsi Lacul Beliș. Tot la 60 de kilometri de Cluj-Napoca, Beliș a fost ridicat între anii 1970 și 1974 și a servit drept lac hidroenergetic. În acele timpuri, foștii locuitori ai satului au fost nevoiți să își părăsească locuințele.
În prezent, dacă nivelul apelor scade, pe timp de vară, încă mai pot fi observat ruinele locuințelor, dar și turla bisericii. Pe malul lacului s-a dezvoltat o stațiune turistică bine cunoscută în rândurile localnicilor , dar și ale clujenilor. Pe lângă posibilitatea de înot, aici ai ocazia să descoperi zona la pas și să pornești în drumețiile amenajate în jurul lacului.
5. Lacul Știucilor / Lacul Săcălaia
Un loc nu la fel de cunoscut precum Beliș Și Tarnița, dar la fel de frumos, este Lacul Știucii de la Săcălaia. Este situat la 56 de kilometri de Cluj-Napoca și numele vine de la o legendă, conform căreia lacul ascunde în apele sale o știucă cu dimensiuni de peste 3 metri, dar pe care nimeni nu a reușit să o prindă vreodată.
Asta rămâne o legendă, dar Lacul de la Săcălaia are, într-adevăr, ceva special: este unicul din țară pe suprafața căruia se dezvoltă formațiuni de stuf plutitoare, întâlnite doar în Delta Dunării. Dacă ai ales Lacul Știucii ca destinație pentru relaxare, fie că vrei să înoți, să pescuiești sau să te dai cu barca, nu rata nici vestitele stufărișuri din Sic, aflate în imediata vecinătate.
6. Lacul Tarzan - Turda
Lacul Tarzan este cu acces gratuit și se află lângă fosta Grădină Zoologică din Turda. Lacul este cu apă sărată, amenajat cu un mic ponton de pe care se face accesul în apă.
”Lacul Tarzan” (”Lacul fără Fund”[3]) are 0,40 hectare și 19 metri adâncime. Adâncimea maximă, întâlnită cu ocazia lucrărilor batimetrice executate în vara anului 1978, a fost de numai 11,20 m, față de cercetări batimetrice mai vechi (1911) ce indicau adâncimea de 19 metri. Este amplasat pe locația celei mai vechi mine exploatată în perioada secolelor al XII-lea și al XIII-lea.
7. Cascada Ciucaș
Nu trebuie neglijată nici frumusețea Cascadei Ciucaș, aflată pe cursul inferior al Văii Hășdate, în aval de Cheile Turzii, nu departe de satul Cornești, la sud-vest de Turda și 55 de kilometri de Cluj-Napoca.
Defileul Hășdatelor are pante superbe, cu vegetație multă, aer de munte, iar apa este excelentă în acest anotimp.
0 Comentarii