Duminica 8 Septembrie

Cascada Lolaia, un loc magic din Ardeal. Este destinația perfectă unde poți scăpa de caniculă și se află la doar 3 ore de Cluj- FOTO


Cascada Lolaia, una dintre cele mai spectaculoase din județul Hunedoara, se află în partea nordică a Munților Retezat. Situată la o altitudine de 1.050 de metri, cascada se găsește în partea de nord a Parcului Național Retezat, pe Valea Nucșoara.

Această vale adună apele pârâurilor Pietrele, Stânișoara, Galeșu și Valea Rea.

Înălțimea cascadei fiind de aproximativ 13-15 metri, sunetul produs de aceasta la contactul cu imensele pietre, este exact ceea ce își poate dori un turist avid după frumusețea și sunetul naturii. 

,,Pe vreme atât de caldă, căutăm locuri cu apă și peisaje care să ne aducă o stare de bine și frumos.

Cascada Lolaia este o propunere extraordinară pentru acest sfârșit de săptămână. Căderea de apă se află pe unul dintre cele mai populare trasee turistice ale Parcului Național Retezat. Turiștii pot ajunge cu mașina până în apropierea ei, pe traseul Haţeg - Ohaba de Sub Piatră - Sălaşu de Jos - Sălaşu de Sus - Mălăieşti - Nucşoara – popasul Cârnic,” au transmis cei de la Discover Hunedoara.

cascada-lolaia2.jpg

Drumul spre Lolaia este asfaltat până în apropiere de popasul Cârnic, locul de la la intrarea în Parcul Naţional Retezat, unde călătorii sunt nevoiţi să îşi lase maşinile în parcare şi pot continua excursia pe jos, pe un drum forestier, spre cabanele Pietrele şi Genţiana.

Legenda Cascadei

Cei mai mulți dintre vizitatori Retezatului au plecat de la Lolaia cu amintiri plăcute, o arată cele peste 1.000 de recenzii publicate de turiști pe Google. Unii dintre ei au remarcat un detaliu mai puțin obișnuit în înfățișarea ei.

„Este superbă, seamănă însă cu o parte a corpului uman”, au scris unii dintre vizitatorii cascadei. Motivul îl reprezintă spun oamenii, cele două șuvoaie care curg în jurul stâncii proeminente care formează cascada.

cascada-lolaia1.jpg



Comentarii Facebook