Sambata 9 Noiembrie

Cât a plătit un turist clujean pe o bere la draft la cea mai populară piscină din Cluj. A fost șocat de nota de plată, dar de nevoie, oamenii plătesc


În lipsa unui ștrand municipal, clujenii își găsesc refugiu în zilele caniculare inclusiv la piscina de la Sălicea. Prețurile sunt piperate, însă în lipsa unei alternative oamenii acceptă orice.

Un turist care a vrut să se bucure de o zi de relaxare la Sălicea a trăit un șoc atunci când i-a venit nota de plată. Deși nu comandase nimic extravagant, suma pe care a trebuit să o plătească la final a fost cu mult peste așteptările sale.

„Intrarea de la 9 la 10 este liberă, dar o bere la pahar, 400 ml, costă 30 de lei. Pentru două beri și un latte am plătit 80 de lei în total”, a relatat turistul pentru Știri de Cluj. 

Meteorologii anunță temperaturi ridicate și caniculă în aceste zile, așa că vremea e numai bună de petrecut la ștrand, departe de grijile cotidiene. În lipsa unui ștrand municipal, clujenii sunt nevoiți să meargă la ștrandurile din Alba, Bihor sau chiar Ungaria pentru relaxare la prețuri decente. În Cluj, cererea e mare, iar ofertă e mică, lucru care se reflectă pe bonul de plată. 

u.jpeg

Ștrandul Municipal din Cluj-Napoca a funcționat până la sfârșitul anilor ’90, apoi fiind lăsat în paragină. Ștrandul Municipal, pentru cei care nu știu era situat vis-a-vis de Cluj Arena, pe o suprafață generoasă, unde erau amenajate trei bazine, cel mare având trambulină. După Revoluție, ștrandul a mai funcționat circa 10 ani, iar apoi a devenit ”nerentabil”.

Cineva a vrut să facă blocuri de 20 etaje pe acea locație, dar Primăria Cluj-Napoca s-a opus. Partea negativă este că nici nu a făcut demersuri pentru a prelua terenul sau de a forța proprietarii să continue activitatea inițială. ”Ștrandul municipal nu ține de Primărie, ține de privați, care au optat să facă blocuri de 20 de etaje. Asta a vrut cel care stătea lângă Hotel Sport. Nu am putut să aprob ca acolo să se facă blocuri de etaje, așa cum au dorit ei. Ar fi compromis tot ceea ce înseamnă Parcul Central.

Dacă vor dori să facă ștrand, evident că au cale deschisă și aprobările la Primărie. A fost o bătălie de ani de zile cu investitorul, care în fiecare moment voia blocuri. Am spus că acolo este un spațiu de recreere. Eu nu pot să construiesc pe terenul lui, dar nici el nu poate face blocuri, pentru că nu avem nevoie de blocuri acolo”, declara primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook