Sambata 5 Octombrie

Cât costă o vacanță în doi, pe litoralul românesc? Un ardelean a făcut calculul: ,,Cu banii ăștia am fost 10 zile în Italia și ne-am întors cu 180€” -VIDEO


A început sezonul vacanțelor! În timp ce mulți români aleg destinații de peste hotare, unii însă preferă să rămână pe litoralul românesc.

Un tânăr din Maramureș a calculat cam câți bani ar trebui să cheltuie pentru o vacanță de 8 zile pe litoral, pentru două persoane.

"Hai să vedem câți bani îmi trebuie să mă duc la mare în România în 2024.

8 zile, 7 nopți, 2 persoane la privat, nu la hotel, nu la all inclusive. Eu am zis așa: cazare, 200 lei pe noapte, 1400 lei pe concediu.

Mâncare, 200 de lei pe zi, 1400 lei. Drumul: ținând cont că-s din Maramureș, sunt 1700 de kilometri dus întors, 1000 de lei motorină. Viciile, cum ar fi țigări sau alcool, 700 de lei am pus eu. 100 de lei pe zi.

Șezlong: ne trebuie două la 50 de lei, deci ar fi 700 de lei pe concediu să-l închidez în fiecare zi.

Divertisment, adică să te dai pe o banană, să mergi cu bărcuța, să mai faci tu una, alta, am pus 50 de lei pe zi, 350 de lei pe concediu.

Ieșiri seara, pe faleză sau pe undeva, pe acolo îți mai iei o vată, nu mai știu ce îți iei. Am pus 100 de lei pe zi, 700 de lei total.

Cadouri, să cumperi la prieten când vii acasă, că așa suntem noi, aducem amintiri de pe litoral. De 350 de lei zic că ne-am descurcat.

Un total mi-a dat 6600 de lei pe opt zile, șapte nopți, și pe zi mi-au dat 950 de lei. Mie mi se pare umpic cam mult.", spune românul în filmulețul postat pe TIkTok, potrivit observator.ro.

Comentariile românilor nu au ezitat să apară, mulți dintre ei menționând că în străinătate au plătit mult mai puțin. 

,,Cu banii ăștia am fost 10 zile în Italia și ne am întors cu 180€ acasă”

,,7000 lei aveam pregătiți pt concediu la noi, rezervată cazarea deja, am renunțat că am găsit în Antalya cu 1330 €, 2 adulți, 2 copii”

,,600€ all inclusive in Bulgaria cu plajă privată și bar pe plajă în august 2 adulți și 2 copii’’, au fost doar câteva din comentarii. 

Alții au ales Grecia la aproape jumătate din preț.

,,Cu bani ăia mergi în Grecia liniștit.”

,,550 în Grecia cu mic dejun și cină.”, au explicat doi intenauți.

Unii dintre cei care au văzut calculul au fost însă sceptici că bîărbatul s-ar putea încadra în buget, fiind de părere că a alocat mult prea puțini bani pentru mâncarea pe litoral.

,,Nu cred ca ti ajung 200 de lei de mancare.Doar daca mananci mic dejun si pranz...cu tot cu cina sari de 350 de lei Eu zic ca totalul e mai mult decat 6600.”

,,Cu 200 de lei pe zi nu prea mănânci decât o masă ,hai două ,să zicem că la prânz băgați doar o ciorbă”, au comentat românii, la vederea clipului.

Comentarii Facebook