Cât mai costă o porție de hamsii pe litoralul românesc. Plajele sunt arhipline deși sezonul estival se apropie calendaristic de final


Deși sezonul estival se apropie de final, plajele de pe litoralul românesc sunt în continuare arhipline, turiștii profitând de ultimele zile de vară pentru a se bucura de soare, mare și delicii culinare tradiționale. 

Printre acestea, una dintre cele mai căutate gustări rămâne porția de hamsii, un preparat nelipsit de pe mesele celor care își petrec vacanța la mare.

Însă, prețurile pentru o porție de hamsii au variat destul de mult în acest sezon, reflectând atât creșterile generale de prețuri, cât și popularitatea acestui preparat.

În mare parte, hamsia este cel mai căutat produs, însă turiștii încearcă și gustă din toate, spun administratorii de terase. 

Prețurile, sunt aceleași, deocamdată, ca la început de sezon. 8 lei suta de grame la șprot, 10 hamsia, 5 lei cartofii, 5 lei berea la draft.

În stațiunile de top, precum Mamaia sau Eforie, o porție de hamsii, servită alături de clasica lămâie și pâinea proaspătă, poate ajunge să coste între 35 și 50 de lei, în funcție de locație și de specificul restaurantului. Pe plajele mai accesibile, din Vama Veche sau Costinești, prețurile sunt ceva mai mici, cu porții de hamsii ce pot fi găsite între 25 și 35 de lei.

Comentarii Facebook