Sambata 28 Septembrie

Cel mai mare complex balnear din Europa se află în Ungaria și atrage turiștii din Cluj ca un magnet. Care este tariful pentru o zi


Unde se răcoresc turiștii din Cluj în zilele caniculare de vară? În lipsa zonelor de agrement în oraș, o alternativă bună par a fi și complexele balneare din Ungaria. Cel mai mare complex balnear din Europa se află la doar 80 de km de Oradea și atrage turiștii ca un magnet.

La doar 80 de kilometri de Oradea, la vecinii unguri, găsim una dintre cele mai căutate destinaţii de anul acesta  - Hajdúszoboszló. 

Ungaria se află pe primul loc în Europa atunci când vine vorba despre valorificarea apelor termale. Aşa se face că vecinii au construit pe un teren de peste 30 de hectare cel mai mare centru balnear de pe continent. 

În total, în complexul balnear sunt 15 piscine, inclusiv bazine private aflate la înălţime. De acolo poate fi admirat tot aquapark-ul, ce are o suprafață cât 43 de terenuri de fotbal.

t2.jpeg

Care este tariful pentru o zi la un ștrand din Hajdúszoboszló

Pe străzile şi în bazinele din staţiune se vorbeşte limba română mult mai des decât ne-am aştepta pentru o localitate din Ungaria. Iar în această perioadă, pentru că vacanţa abia începe, tarifele au fost reduse chiar şi cu 50%.

Pentru accesul în zona de ștrand și bai termale ce se întinde pe 30 de ha turiștii trebuie să plătească echivalentul a 10 euro. Dacă vor adrenalina în aquapark sau vor sa se bucure de condițiile din zona VIP – taxa suplimentara este de 16 euro.

După o bălăceală bună, gazdele te ademenesc și cu bunătăți din delicioasa bucătărie maghiară.

t3.jpeg

Comentarii Facebook